Πρόεδρος ισπανικής λίγκας: “Ταπεινωτικό αν κάνει pasillo στη Μπαρτσελόνα η Ρεάλ”

Ταπεινωτικό φαντάζει στα μάτια του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, το ενδεχόμενο να κάνει pasillo στη Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το ντέρμπι της 6ης Μαΐου ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ενδέχεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ίσως έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, με δηλώσεις του σε ισπανικά μέσα σχολίασε, μεταξύ άλλων, την άρνηση της Ρεάλ να κάνει pasillo, τον διάδρομο χειροκροτήματος που συνηθίζεται στη χώρα για τον κάτοχο κάποιου τίτλου.

“Θα ήθελα πολύ να συνεχιστεί η παράδοση και η Ρεάλ να κάνει pasillo στη Μπαρτσελόνα. Αν όμως πρόκειται να εξευτελιστεί μία ομάδα, δεν θα το ήθελα, προτιμώντας να παραγκωνιστεί για λίγο το έθιμο έως ότου να γίνεται με κοινή συναίνεση και των δύο ομάδων. Αυτό είναι απόφαση των συλλόγων. Από πλευράς μου, ειδικότερα όταν πρόκειται για τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αισθάνομαι ότι το pasillo δεν αποτελεί φόρο τιμής στους πρωταθλητές αλλά μία ταπεινωτική κίνηση”.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ισπανικού πρωταθλήματος ήρθαν λίγες μέρες μετά από τα λόγια του προπονητή των “μερένγκες”, Ζινεντίν Ζιντάν, σχετικά με την τήρηση ή μη του pasillo.

Η Μπαρτσελόνα, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου όπου επικράτησε με 3-0, δεν τήρησε το έθιμο προς τιμήν των “μερένγκες” για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με τον υπεύθυνο θεσμικών σχέσεων, Γκιγιέρμο Αμόρ, να υποστηρίζει πως η Ρεάλ θα άξιζε το χειροκρότημα μόνο αν συμμετείχαν και οι “μπλαουγκράνα” στη διοργάνωση.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται πως το τελευταίο pasillo μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σχηματίστηκε τη σεζόν 2007-08 στο “Καμπ Νόου”, όταν οι Καταλανοί τίμησαν τη Ρεάλ που είχε κατακτήσει τον τίτλο. Η Ρεάλ είχε κάνει το ίδιο τον Ιούνιο του 1991, όταν η Μπαρτσελόνα αφίχθη στην έδρα της ως πρωταθλήτρια.

To Top