Πρόεδρος ισπανικής Λίγκας: «Χωρίς φιλάθλους και το 2021»

Είναι κάτι που το συζητά όλη η Ευρώπη και επί της ουσίας επεξεργάζεται το σχέδιο για την επόμενη μέρα. Και την επόμενη μέρα το ποδόσφαιρο δε θα είναι το ίδιο. Ποδόσφαιρο ναι μεν θα υπάρχει, πλην όμως θα υπάρχει χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Κάτι που σημαίνει πως και τη σεζόν 2020-21 τα παιχνίδια πιθανότατα θα γίνονται δίχως τους φιλάθλους.

Αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους συλλόγους. Τους… προετοίμασε γι’ αυτό το ενδεχόμενο, αφού η παρουσία κόσμου θα εγκυμονεί κινδύνους για εκ νέου διασπορά του ιού.

Όπως αναφέρει η As, ο Τεμπάς επικαλέστηκε τις προθέσεις της κυβέρνησης της Ισπανίας, η οποία αυτή τη στιγμή δε συζητά καν το ενδεχόμενο για παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Ούτε για τη συνέχεια αυτής της σεζόν, αλλά ούτε για την επόμενη.

Φυσικά, οι ομάδες θα έχουν μεγάλη οικονομική ζημιά. Ήδη υπολογίζεται ότι με αυτή τη διακοπή και παρά την πιθανή επανεκκίνηση του πρωταθλήματος δίχως θεατές, θα χάσουν συνολικά 129,5 εκατομμύρια σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία (117 η πρώτη και 12,5 η δεύτερη κατηγορία).

Όσο για το ενδεχόμενο να μην επαναρχίσει η σεζόν; Το ποσό που θα χάσουν προκαλεί ίλιγγο αφού φτάνει τα 956 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 350 εκατομμύρια είναι η ζημιά αν επανέλθει χωρίς θεατές.

To Top