Πρόεδρος ιταλικής ομοσπονδίας: «Η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει ήδη πει ναι στο ΝΒΑ Europe-Θα έχει θέση και η Ρώμη»

Υπέρ του ΝΒΑ Europe τάχθηκε ανοιχτά ο Τζάνι Πετρούτσι, πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FIP) μιλώντας στην Corriere dello Sport.

«Είναι μια νέα εξέλιξη που θα είναι καλή για όλο το σύστημα, φέρνοντας πόρους και θέαμα. Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι οι εγγεγραμμένοι σύλλογοι πρέπει να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Η Ευρωλίγκα είναι μια ιδιωτική λίγκα και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μας δίνει καν παίκτες κατά τη διάρκεια των παραθύρων της FIBA», τόνισε.

«Το ΝΒΑ Europe είναι ακριβώς η ευκαιρία για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και για να μεγαλώσουμε τη δεξαμενή του μπάσκετ. Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πιο δημοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο, έχει ήδη πει ναι, πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος, σωστά;», πρόσθεσε.

Παράλληλα προανήγγειλε και ιταλική παρουσία μέσω… πρωτεύουσας. «Η Ρώμη δεν θα μείνει απέξω. Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη προοπτική που συνδέεται με έναν πολύ πλούσιο επιχειρηματία».

To Top