Πρόεδρος Λιόν: «Παίζουν όλοι εκτός από την Ligue 1, πεθαίνει το γαλλικό ποδόσφαιρο»

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Λιόν με δηλώσεις του τάχθηκε ανοιχτά κατά της απόφασης να σταματήσει το γαλλικό ποδόσφαιρο, μίλησε για πιθανή καταστροφή μετά απ’ αυτό και επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμα, για ενστάσεις και αγωγές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζαν Μισέλ Ολά στην Equipe:

«Δέκα χώρες αποφάσισαν να ξαναρχίσουν, εμείς είμαστε σε λάθος δρόμο, όμως ίσως να μην είναι πολύ αργά να δοκιμάσουμε την αλλαγή. Έχουμε περιθώριο μέχρι τα τέλη Αυγούστου και ίσως τις αρχές Σεπτεμβρίου για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα.
Έχω κάνει έναν μικρό υπολογισμό, οι οικονομικές απώλειες για το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι της τάξης των 700.000.000 ευρώ εξαιτίας αυτής της απόφασης. Την προηγούμενη σεζόν, το πρωτάθλημα έφερε 409.000.000 ευρώ από οικονομικούς συνεργάτες και χορηγούς.

Η απώλεια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι 250 με 300 εκατομμύρια ευρώ. Οι απώλειες από τα εισιτήρια είναι περίπου 20 εκατομμύρια. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν μπορεί να οδηγήσουν το γαλλικό ποδόσφαιρο σε μία καταστροφική κατάσταση.

Η Λιόν επιφυλάσσεται για το δικαιώμά της να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης για το πρόωρο φινάλε στο πρωτάθλημα και να ζητήσει αποζημίωση, επειδή η ζημιά για το σύλλογο είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

To Top