Πρόεδρος Νις: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της Νiς Ζαν-Πιερ Ριβέρ, χαρακτήρισε ως «ανυπόφορα», τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο στάδιο Allianz Riviera πριν από τον αγώνα της ομάδας του με την Κολωνία (1-1), για την φάση των ομίλων του Europa League.

Ο αγώνας ξεκίνησε με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση, αφού ξέσπασαν επεισόδια στις εξέδρες, με συνέπεια ένας οπαδός να τραυματιστεί σοβαρά, μετά από πτώση από την εξέδρα.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν οπαδούς της Κολωνίας να κατευθύνονται προς τους οπαδούς των γηπεδούχων και να πετάνε φωτοβολίδες. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν 32 άτομα.

«Ο υπουργός Αθλητισμού μας είπε ότι μας έχει βαρεθεί! Όταν το βλέπεις από πρώτο χέρι, είναι τρομερό», είπε ο Ρίβερ σε συνέντευξη Τύπου.
«Και την επόμενη μέρα, το να μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, βλέποντας τις εικόνες, είναι ακόμα χειρότερο.. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο. Είναι απαράδεκτο. Δεν είμαι ο τύπος για να πηδήξω όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά όταν βρίσκεσαι στη μέση, φυσικά, ρωτάς τον εαυτό σου: «Τι κάνω εδώ;»».

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε χθες ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά μετά την εμπλοκή ορισμένων οπαδών της στα επεισόδια στη Νίκαια.

Η UEFA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον των δύο συλλόγων.

«Θα υπάρξουν τιμωρίες επειδή έγιναν τα επεισόδια μέσα στο γήπεδο; Θέλετε να τιμωρήσετε και την πόλη γιατί προκάλεσαν μεγάλη ζημιά εκεί;» πρόσθεσε ο Ρίβερ.

«Υποφέραμε και φυσικά έχουμε κάνει καταγγελία στην αστυνομία».

To Top