Πρόεδρος Ούνικς: «Έκανε το σωστό ο Ερυθρός Αστέρας που δεν σήκωσε το πανό, θα ακολουθήσουν κι άλλοι»

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα βρέθηκαν στο επίκεντρο καθώς δεν σήκωσαν το πανό που ανέφερε «Stop War», για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, με τον πρόεδρο της Ούνικς Καζάν, Εβγκένι Μπογκάτσεφ, να τονίζει πως και άλλοι θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ομάδας του Βελιγραδίου.

Το παιχνίδι της Ζαλγκίρις με τον Ερυθρό Αστέρα «σημαδεύτηκε» από την κίνηση της ομάδας του Βελιγραδίου να μην σηκώσει το πανό που έγραφε «Stop War» με φόντο τη σημαία της Ουκρανίας. Οι «ερυθρόλευκοι» υπενθύμισαν με ανακοίνωσή τους τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ το 1999 και τον θάνατο χιλιάδων πολιτών στη Γιουγκοσλαβία, υπενθυμίζοντας πως ούτε η Ζαλγκίρις σήκωσε ανάλογο πανό εκείνη τη χρονιά. Ο Εβγκένι Μπογκάτσεφ, πρόεδρος της Ούνικς Καζάν, μιλώντας για την κίνηση αυτή τόνισε πως η ομάδα του Βελιγραδίου έκανε το σωστό, ενώ επεσήμανε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά της.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας τόνισε: «Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έκαναν το σωστό. Πιστεύω πως σύντομα δεν θα είναι μόνοι σε κινήσεις όπως αυτές. Τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους. Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική και τις πολιτικές δηλώσεις. Διαβάζω πως οι ξένοι παίκτες επιστρέφουν στην ομάδα χόκεϊ σύντομα. Αυτό με κάνει χαρούμενο. Είναι χαρούμενοι εδώ τους αρέσει η Ρωσία. Είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο μπάσκετ».

To Top