ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόεδρος Παλέ: «Αρχική συμφωνία με Άρη, η πολιτεία δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αδειοδότηση του»

Θετικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του Παλέ ντε Σπορ και της ΚΑΕ Άρης. Όπως ομολόγησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Γιώργος Διονάς, υπάρχει αρχική συμφωνία με τους κιτρινόμαυρους, ενώ η πολιτεία είναι διατεθειμένη να συνδράμει για την οριστική επίλυση του ζητήματος, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην αδειοδότηση της ΚΑΕ.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Παλέ (φωτογραφία κάτω) στην εκπομπή Αθλητικό X-PRESS με τον Γιώργο Τότσικα, στο Yellow Radio 92,8: “Είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η συμφωνία μας με τον Άρη. Έγιναν συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τους Μάνο Λάσκαρη και Λευτέρη Αρβανίτη, οι οποίες κατέληξαν σε ένα κοινό πλαίσιο. Επικοινώνησα και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και με τον ΓΓΑ και υπάρχει ξεκάθαρη θέση: η πολιτεία δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αδειοδότηση της ΚΑΕ για το θέμα του γηπέδου”.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι: “υπάρχει συμφωνία τόσο για αποπληρωμή με διακανονισμό της οφειλής της τάξης των περίπου 200.000 ευρώ από το 2012 μέχρι και σήμερα, αλλά και για την νέα χρήση. Με βάση τον αθλητικό νόμο θα πρέπει ο Άρης ως χρήστης να πληρώνει ντε φάκτο το 15% των εισπράξεων από τα εισιτήρια στην πολιτεία. Το ετήσιο λειτουργικό κόστος του Αλεξάνδρειου είναι 398.000 ευρώ και τα μισά καλείται να καλύψει η ΚΑΕ Άρης, αλλά και όλος ο οργανισμός του Άρη, μια και υπάρχουν κι άλλα τμήματα στο γήπεδο. Η συμφωνία έχει να κάνει με γνώμονα τόσο την προστασία του φορολογούμενου, όσο και την εξυπηρέτηση του συλλόγου”.

Τέλος ομολόγησε ότι: “Επικοινώνησα ήδη με την ΕΕΑ και ενημέρωσα για την θετική έκβαση της υπόθεσης και αύριο (σ.σ. Πέμπτη) που θα συνεδριάσει η Επιτροπή για τους φακέλους όλων των ΚΑΕ, είμαστε αισιόδοξοι, ότι όλα θα εξελιχθούν όπως πρέπει”.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο  Άρης δεν θα έχει κανένα θέμα με την άδεια συμμετοχής, καθώς διαθέτει σήμερα και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση από τις προσφυγές των παικτών της προηγούμενης χρονιάς.

 

 

To Top