ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πρόεδρος «Be My Hero»: «Ευχαριστούμε τον Άρη και τον κόσμο του! Στο Χαριλάου “γεννήθηκαν” νέοι ήρωες»

Η πρόεδρος οργανισμού «Be my Hero» Κική Λεγάκη μίλησε για αυτό που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου. Την Κυριακή πριν την σέντρα του αγώνα, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής ηλικίας (15 Φεβρουαρίου) στο κολυμβητήριο του γηπέδου, έγινε κάτι μοναδικό.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Με την συνεργασία της «Λάμψης», του οργανισμού «Be My Hero» και της ΠΑΕ Άρης, φίλοι της ομάδας μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν και έδωσαν δείγμα προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών με στόχο να σώσουν μια παιδική ζωή που πάσχει από καρκίνο του αίματος.

Η πρόεδρος του «Be My Hero» Κική Λεγάκη μίλησε στο Yellow Radio 92,8 για τα όσα βίωσε και η ίδια το απόγευμα της Κυριακής στο Χαριλάου ενώ έδωσε περισσότερες πληροφορίες προκειμένου ο καθένας από εμάς να μπορέσει με τον τρόπο του να βοηθήσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Θέλουμε να μας δώσετε τις εικόνες και τα όσα βιώσατε την Κυριακή..

Ο σημαντικότερος αγώνας που δόθηκε την Κυριακή ήταν αυτός πριν την σέντρα, που δίνεται κάθε ημέρα και κάθε στιγμή για να σώσουμε παιδιά που νοσούν από καρκίνο του αίματος. Ο αγώνας για να εγγράψουμε δότες μυελού των οστών πήγε εκπληκτικά, είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση. Αυτό που μας ενθουσίασε ήταν η αγάπη τους, το ενδιαφέρον τους να έρθουν, να εγγραφούν, να δώσουν δείγμα με την μπατονέτα και να σώσουν την ζωή ενός παιδιού. Χαρήκαμε πολύ με την προσέλευση νέων γιατί ξέρετε είναι δύσκολη η διείσδυση του νοήματος στα νέα παιδιά, κακά τα ψέμματα οι νέοι έχουν στο μυαλό τους πως δεν πρόκειται ποτέ να τους συμβεί τίποτα, είναι δύσκολα τα μηνύματα αυτά. Αλλά πραγματικά, τα νέα παιδιά, οι οπαδοί και μη-οπαδοί του Άρη μας ενθουσίασαν με το ενδιαφέρον και το πάθος τους να κάνουν κάτι πέρα από αυτούς, να «απλώσουν» την καρδιά τους.

Υπήρχε κάποιο έξτρα ενδιαφέρον από τους οπαδούς για περισσότερους τρόπους βοήθειας;

Βεβαίως, υπήρχε κόσμος που ήθελε να εγγραφεί αλλά ήταν πάνω από το όριο εγγραφής, δηλαδή πάνω από 40 ετών και κάποιοι στεναχωρήθηκαν και εκνευρίστηκαν αλλά ενημερώθηκαν φυσικά πως υπάρχουν κι’αλλοι τρόποι για να βοηθήσει κανείς, ακόμη και το να μιλήσεις σε φίλους και γνωστούς προκειμένου να εγγραφούν εκείνοι. Θεωρώ πως πλέον δεν μπορούμε να καθόμαστε ακίνητοι και στην ζώνη άνεσης μας όταν γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Είναι επιπλέον τεράστια η ανακούφιση και τόσο όμορφο το συναίσθημα του να προσφέρεις, νιώθεις ότι υπάρχεις εκείνη την στιγμή, ότι κάνεις κάτι με νόημα, ότι έχεις μια «αποστολή» και αυτό σε γεμίζει πάρα πολύ. Δεν είμαστε μόνοι μας το νόημα της ύπαρξης, είμαστε εμείς και όλοι οι υπόλοιποι.

Θα λέγαμε λοιπόν πως την Κυριακή «γεννήθηκαν» κι’αλλοι νέοι ήρωες;

Φυσικά γιατί δεν είχαμε αυτούς τους νέους ήρωες το Σάββατο βράδυ, ή την Κυριακή το πρωί όταν ξεκινήσαμε να έρθουμε προς την Θεσσαλονίκη. Το βράδυ όμως είχαμε 120 νέους ήρωες εθελοντές-δότες και κάποιος μπορεί να είναι συμβατός και να σώσει μια παιδική ζωή. Το μήνυμα αυτό μας ξεπερνά, τα παιδιά περιμένουν ένα θαύμα. Μας ξεπερνά το γεγονός ότι εμείς μπορούμε να σώσουμε έναν άνθρωπο και χαίρομαι γιατί δεν είναι σαν να δίνουν το περίσσευμα του χρόνου τους ή το περίσσευμα από τα ρούχα τους κτλ, δίνουν την ψυχή τους και αυτό είναι εκπληκτικό.

Η διαδικασία για πολλούς είναι αρκετά παρεξηγημένη και πολύπλοκη..

Καταλαβαίνω απλώς και εκείνοι μπερδεύουν τον μυελό των οστών που είναι το αίμα μας με τον νωτιαίο μυελό που σχετίζεται με το κεντιρκό νευρικό σύστημα. Είναι δυστυχώς αυτός ο ιατρικός όρος που ομοιάζει με τον νωτιαίο μυελό. Όμως ο μυελός των οστών όπως είναι το αίμα μας και είναι πίσω μας, στις πίσω τσέπες του παντελονιού μας, είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος μας που σε κάποια παιδιά έχει ελαττωματικά κύτταρα, τα καρκινικά. Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε το αίμα τους, να βρούμε δότες που θα μας δώσουν το αίμα για να σωθούν αυτά τα παιδιά με μια μέθοδο σχεδόν όμοια με την αιμοδοσία.

Με τους ανθρώπους του Άρη υπήρξε καλή συνεργασία;

Φυσικά, είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Ο Άρης όχι απλά βοήθησε, έβαλε και την ψυχή του γιατί είναι τόσο ανθρώπινο και όμορφο να προσφέρεις το χέρι σου, να είσαι συμμέτοχος σε τέτοιες ανθρώπινες πρωτοβουλίες. Δεν γίνεται να μείνουμε έξω από αυτά ούτε να το κάνουμε για λόγους διαφήμισης. Ο Άρης την Κυριακή πραγματικά το ένιωθε και εννοούσε.

Οι «πόρτες» για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις μεταξύ σας είναι ανοιχτές;

Βεβαίως, πολλές δράσεις. Θα πρέπει να κινητοποιηθεί και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να γίνει χαρούμενος. Χαρούμενος γίνεσαι όταν προσφέρεις χαμόγελο σε εκείνον που δίνεις. Γινόμαστε διαφορετικοί όσο «απλώνουμε» και προσφέρουμε.

Ο αθλητισμός είναι και κάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με το να είσαι άνθρωπος, ενδεχομένως την Κυριακή «άνοιξαν» οι πόρτες και για άλλες ομάδες και ενέργειες..

Αυτό είναι σίγουρο, εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αντίστοιχη πρόταση, εμείς πάμε παντού. Με τον σύλλογο «Λάμψη» έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι ένας καταπληκτικός σύλλογος, ανοιχτόμυαλος, πραγματικά για να διαδόσεις την αγάπη, πρέπει να την έχεις και μέσα σου.

Κάποιος που δεν μπόρεσε να έρθει στο γήπεδο την Κυριακή, πως μπορεί να βοηθήσει;

Μπορεί να μας βρει στο Facebook, μπορεί να μας στείλει στο Messenger προκειμένου να του δώσουμε ακριβείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει, να του στείλουμε όλο το φάκελο, να συμπληρώσει την αίτηση και να πάρει μόνος του δείγμα. Μέσα υπάρχουν πολύ ακριβείς οδηγίες, έτσι πραγματικά έχουμε απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Είτε μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα www.bemyhero.gr και να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας.

Μέσα σε όλα, δεχτήκατε την συμπαράσταση του κόσμου;

Εννοείται, δεχόμαστε πάντα τέτοια σχόλια. Είναι τόσο καθαρό και ανθρώπινο το μήνυμα, δεν κρύβεται κανένα όφελος και σπόσνορας. Το «Be my Hero» είναι πραγματικά αφιερωμένο στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο του αίματος και σε όλους εκείνους τους ήρωες που θέλουν να τους σώσουν. Και φυσικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε εσάς που μας δίνετε την ευκαιρία να βγούμε στον αέρα και να μιλήσουμε γι’αυτό.

To Top