Πρόεδρος FIFA: «Καμία ευρωπαϊκή Premier League, μόνο με κόσμο το Μουντιάλ»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, μίλησε για το νέο πρότζεκτ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί, καθώς στόχος του παραμένει η εξέλιξη του Παγκόσμιου κυπέλλου που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2022 στη Κίνα.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο διέψευσε πως… ασχολείται με τη European Premier League, μίλησε για τη νέα διοργάνωση, το Μουντιάλ Συλλόγων του 2022, ενώ δεν μπορεί να σκεφτεί πως το Μουντιάλ στο Κατάρ θα γίνει χωρίς κόσμο. Οσο για την πώληση της FIFA, είναι απλά… ανοησίες. Ο Ινφαντίνο μίλησε:

Για τη δημιουργία της European Premier League: «Ως πρόεδρος της FIFA ενδιαφέρομαι για την εξέλιξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων, με τη συμμετοχή 24 ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κίνα το 2022. Για μένα το θέμα δεν είναι ένα ματς μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μπάγερν, αλλά το ματς της Μπάγερν κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς σε ένα κοινό πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ έχει 180 εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο και η Φλαμένγκο 40. Το όραμά μου είναι: Πρέπει να υπάρχουν 50 σύλλογοι και 50 εθνικές ομάδες που πρέπει να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Για την… αντίδραση που υπάρχει: «Το Club World Cup δεν ανταγωνίζεται το Champions League. Είναι ένα διαφορετικό προϊόν. Η αποστολή της FΙFA είναι να προωθήσει και να αναπτύξει το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ευρώπη. Οι διαφορές μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου έχουν αυξηθεί και θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν δεν κάνουμε τίποτα. Γι ‘αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε τα κλαμπ εκτός Ευρώπης να γίνουν πιο ισχυρά».

Για την πανδημία: «Ναι. Για πρώτη φορά μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, το ποδόσφαιρο τέθηκε σε αναστολή σε όλο τον κόσμο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ειδικά για τις χώρες που βασίζονται στα έσοδα από τα εισιτήρια. Σίγουρα, αφορά κυρίως την υγεία ολόκληρου του πληθυσμού».

Για το Μουντιάλ του 2022: «Δεν θα υπάρξει αναβολή. Το Μουντιάλ θα γίνει στο Κατάρ. Εχουμε αρκετό χρόνο για ελέγξουμε την πανδημία. Είναι αδιανόητο να υπάρξει Μουντιάλ χωρίς κόσμο. Αν φτάσουμε να ανησυχούμε τότε γι αυτό, τότε σε αυτή την περίπτωση όλοι θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα»

Για την… πώληση της FIFA σε Άραβες επενδυτές για 25 δισ. φράγκα: «Μπορώ να μιλήσω γι αυτή την ανοησία. Η FIFA ανήκει στις 211 Ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο. Ποτέ δεν ήταν προς πώληση και δε θα είναι. Στην πραγματικότητα είχαμε μια προσφορά 25 δισεκατομμυρίων, αλλά αφορούσε τα εμπορικά δικαιώματα σε νέα τουρνουά που δεν υπήρχαν καν – όχι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνών. Όλα αυτά για μια περίοδο δώδεκα ετών. Και οι ενδιαφερόμενοι δεν προέρχονταν από την Αραβία, αλλά από την Ιαπωνία»

To Top