Πρόκριση με μεγάλη ανατροπή (1-2) και… «καλά Χριστούγεννα»! (videos)

Τη διαδρομή κόλαση-παράδεισος έκανε στην Κομοτηνή ο Άρης, καρδιοχτύπησε τους ηρωικούς φιλάθλους του, που παρά τη δυνατή βροχή δεν σταμάτησαν λεπτό να εμψυχώνουν τους παίκτες, αλλά στο τέλος γεύθηκε το νέκταρ της πρόκρισης στην επόμενη φάση των «16» του κυπέλλου σε βάρος του Πανθρακικού. Ο Άρης θα είναι την Παρασκευή το πρωί στην κλήρωση για την επόμενη φάση του κυπέλλου και συνεχίζει… 

Διαβάστε εδώ τη live περιγραφή του αγώνα από το PRESSARIS, λεπτό προς λεπτό

Η κιτρινόμαυρη ομάδα βρέθηκε για ένα ημίχρονο με την πλάτη στον τοίχο, όμως ο Σολτάνι έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης με την είσοδό του και όλα έγιναν πιο απλά! Ο Άρης πέτυχε δυο γκολ, σημείωσε τη μεγάλη ανατροπή (1-2), πήρε την  πρόκριση και θα κάνει… «καλά Χριστούγεννα».

Με τον νεαρό Οικονομόπουλο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα του Άρη σε ρόλο αμυντικού χαφ και κάτω από αντίξοες συνθήκες (βαρύς αγωνιστικός χώρος, το νερό από τη συνεχή βροχόπτωση να δημιουργεί… λίμνες και δυνατός αέρας), ξεκίνησε το παιχνίδι…

Ήταν φανερό από το πρώτο λεπτό, ότι ήταν πολύ δύσκολο να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων και ο αγώνας πήγε στις δυνατές μονομαχίες σώμα με σώμα και στην προώθηση του παιχνιδιού με… γεμίσματα.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ο Πρόμπιερζ έκανε μια σειρά από εσωτερικές αλλαγές: ο Μίσελ πέρασε αριστερό χαφ, δεξιά ο Ουμπίντες, ο Νέτο οπισθοχώρησε στη δεξιά πλευρά της άμυνας και ο Καζναφέρης πέρασε αριστερός αμυντικός.

Το επικίνδυνο σουτ του Ευαγγελόπουλου στο 21’ αφύπνισε τους κίτρινους, ανέβασαν τον ρυθμό τους, πίεσαν ψηλά και είχαν τον έλεγχο για περίπου ένα δεκάλεπτο, χωρίς όμως ουσία…

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανθρακικός προηγήθηκε στο σκορ (1-0), όταν στο 32’ ο Μπαλού από την καρδιά της άμυνας (αδράνησε χαρακτηριστικά) του Άρη πλάσαρε εύστοχα.

Το γκολ αυτό προκάλεσε… καθίζηση στην ομάδα του Πρόμπιερζ, η οποία έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, χωρίς πάθος και καθαρό μυαλό και πήγε στα αποδυτήρια με την πλάτη στον τοίχο…

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πρόμπιερζ έριξε στον αγώνα τον Σολτάνι αντί του Οικονομόπουλου (χάθηκε στη γενική μετριότητα…) και πέρασε στα αμυντικά χαφ τον Κατίδη. Αλλαγή που «χτύπησε» με το… καλημέρα.

Ο Σολτάνι στο 49’ με μια βολίδα ισοφάρισε σε 1-1, αλλάζοντας την ψυχολογία των κίτρινων με το γρήγορο γκολ που ήθελε με το ξεκίνημα του β’ μέρους!

Ο Γαλλοαλγερινός αφού έφερε το παιχνίδι στα… ίσια έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 67’, όταν μέσα από την καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά η μεγάλη ανατροπή ήρθε στο 74’! Ο Μίσελ με μακρινό φάουλ και μετά από τραγικό λάθος του Σικαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-2)!

Μέχρι το τέλος της συνάντησης ο Άρης έκλεισε τους διαδρόμους, κράτησε την μπάλα και ροκάνισε τον χρόνο, που κυλούσε υπέρ του. Θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη ένα γκολ, εάν ήταν πιο προσεκτικός, ο Βελλίδης έκανε μεγάλη απόκρουσε στις καθυστερήσεις, το φινάλε ήταν… θρίλερ, αλλά η ουσία για τους κίτρινους (πρόκριση) δεν αλλάζει.

Σε γενικές γραμμές ο Άρης κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα (κακό πρώτο ημίχρονο), είχε όμως ουσία και βρήκε δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Καρίμ Σολτάνι να ξεχωρίζει… Φύλακα-άγγελος στο 90’+1’ από τον Βελλίδη.

Με λάθη και για τις δυο ομάδες (κυρίως σε βάρος του Άρη) ο διαιτητής Παππάς.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σικαλιάς, Στάθης, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (77’ Πόνσε), Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Μπαλού, Μακρυδημήτρης (77’ Σουλτανίδης), Κοντογουλίδης, Λιαπάκης (87’ Γωνιάδης).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Οικονομόπουλος (46’ Σολτάνι), Νέτο, Ουμπίντες (90’+3’ Παπαζαχαρίας), Κατίδης (65’ Καπετάνος), Τσέζαρεκ.

To γκολ του Μπαλού, με το οποίο ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ:
{dailymotion}xn6r3v|480|360{/dailymotion}

Tο καταπληκτικό γκολ της ισοφάρισης από τον Καρίμ Σολτάνι:
{dailymotion}xn6s02|480|360{/dailymotion}

Το νικητήριο φάουλ – γκολ από τον Μίσελ Γκαρμπίνι:
{dailymotion}xn6smd|480|360{/dailymotion}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com! 

To Top