Πρόκριση στους τελικούς για Γουόριορς και Χοκς

Στους τελικούς της δυτικής και της ανατολικής περιφέρειας πήραν την πρόκριση τα ξημερώματα οι Γουόριορς και οι Χοκς καθώς έφτασαν στις τέσσερις νίκες στις σειρές των αναμετρήσεων με τους Γκρίζλις και τους Ουίζαρντς, αντίστοιχα.

Οι «πολεμιστές» μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία επικράτησαν 108-95 στο Μέμφις έχοντας έναν Κάρι εξαιρετικό. Ο άσος των Γουόριορς πέτυχε 32 πόντους με οκτώ τρίποντα, ένα εξ αυτών και από τα περίπου 25 μέτρα στο τέλος της τρίτης περιόδου και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.

Ο Τόμσον βοήθησε αρκετά έχοντας 20 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ιδιαίτερα στην αρχή του αγώνα. Από την άλλη πλευρά ο Γκασόλ προσπάθησε για τους Γκρίζλις αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση. Οι Γουόριορς είχαν το προβάδισμα και τη διαφορά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και δίκαια τσέκαραν το εισιτήριο για τους τελικούς.

Στο άλλο παιχνίδι οι Χοκς πήραν νίκη 94-91 απέναντι στους Γουίζαρντς με έναν δραματικό τρόπο. Στην εκπνοή ο Πιρς ευστόχησε στο σουτ που επιχείρησε με τους οπαδούς των «μάγων» να πανηγυρίζουν που το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση.

Στην εξέταση του βίντεο όμως από τους διαιτητές διαπιστώθηκε ότι η μπάλα δεν είχε φύγει από τα χέρια του Πιρς όταν ο χρόνος έληξε. Αποτέλεσμα; Το καλάθι δεν κατοχυρώθηκε και τα «γεράκια» πήραν τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής απέναντι στους Καβαλιερς.

Οι Χοκς είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του. Έφτασαν να προηγούνται με 14 πόντους στη β’ περίοδο και 15 στην τρίτη. Οι Γουίζαρντς εκμεταλλεύθηκαν ένα προβληματικό τετράλεπτο που είχα τα «γεράκια», και έφτασαν το σκορ στον πόντο για να χάσουν αργότερα το ματς με την απόφαση των διαιτητών.

Μέμφις Γκρίζλις – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 95-108
(Γκασόλ 21, Κάρτερ 16, Ράντολφ 15, Λι 12, Κόνλεϊ 11, Κουφός 8, Γκριν 6, Ουντριχ 4, Αλεν 2)

(Κάρι 32, Τόμσον 20, Γκριν 16, Μπαρνς 13, Λιβινγκστον 10, Ιγουοντάλα 9, Μπογκατ 4, Λι 2, Εζελι 2)

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς – Ατλάντα Χοκς 91-94
(Μπιλ 29, Γουόλ 20, Σεραφέν 13, Πόρτερ 7, Γκούντεν 7, Νενε 5, Πιρς 4, Σέσιονς 2, Τεμπλ 2)

(Κάρολ 25, Μίλσαπ 20, Τιγκ 20, Χόρφορντ 13, Σχρόντερ 9, Μουσκάλα 5, Κόρβερ 2)

To Top