Πρόμπιερζ στο UEFA.com: “Πρέπει να φτιάξω τον Άρη”

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Άρη έδωσε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, στο επίσημο σάιτ της UEFA! Ο Πολωνός τεχνικός είπε πολλά, μεταξύ αυτών δήλωσε χαρούμενος που οι παίκτες του δεν τα παράτησαν κόντρα στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε και στο χρονικό των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση και είπε ότι στόχος του είναι να φτιάξει τον Άρη!

Ήταν απρόσμενη και πολύ γρήγορη αυτή η μετακίνηση και για σας και για την ομάδα. Πότε μιλήσατε με τον Άρη;
Η καθοριστική συνάντηση έλαβε χώρα την Τρίτη. Από τότε υπήρξε μεγάλη ταχύτητα στο πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ήξερα όταν τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν κάνει αναφορές στο θέμα, αλλά δεν ήθελα να σχολιάσω το παραμικρό για ευνόητους λόγους.

Ο Άρης ανακοίνωσε τη συμφωνία το βράδυ της Πέμπτης, την Παρασκευή ήσασταν ήδη στην Ελλάδα και το Σάββατο κάνατε το ντεμπούτο σας…
Ακριβώς… Όλα έγιναν πολύ γρήγορα! Θα με ρωτήσετε αν είχα δισταγμούς; Είχα! Καταρχήν είχα κι άλλες προτάσεις και δεύτερον έχω άρρωστους γονείς στο Σλασκ! Η οικογένειά μου όμως κατάλαβε ότι αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα και μαζί αποφασίσαμε να αποδεχτώ την ελληνική πρόταση.

Υπήρξε αρκετή συζήτηση για το αν θα καθόσασταν ή όχι στον πάγκο της ομάδας κατευθείαν, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ή θα περιμένατε τον επόμενο αγώνα…
Ήξερα από την αρχή ότι ήθελα να καθίσω στον πάγκο! Είναι ασύγκριτο να παρακολουθείς το παιχνίδι από τον πάγκο σε σχέση με την κερκίδα. Ο προπονητής βλέπει πολλά περισσότερα στον πάγκο και ήθελα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να κοουτσάρω την ομάδα.

Χάσατε στο ντεμπούτο σας, αλλά αυτό το 3-2 από τον Ολυμπιακό δεν φέρνει ντροπή…
Είμαι χαρούμενος που οι παίκτες μου δεν παραδόθηκαν. Μετά από τα πρώτα 25 λεπτά ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, κέρδιζε με 2-0. Ο Άρης, όμως, πάλεψε. Μου άρεσε αυτό. Παρόλο που η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι εύκολη, είναι δεδομένο ότι εδώ πρέπει να χτίσω κάτι. Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπήρχε πρόβλημα, τότε κανείς δεν θα έψαχνε για νέο προπονητή.

Ασκήσατε κριτική στους παίκτες σας για τα γκολ που δέχτηκαν από στημένες φάσεις κόντρα στον Ολυμπιακό…
Ναι, γιατί έχουμε υψηλόσωμους παίκτες και δεχτήκαμε και τα τρία γκολ από στημένες φάσεις. Είχα δίκιο και ήμουν πολύ έκπληκτος! Είναι σίγουρα ένα στοιχείο του παιχνιδιού που θα πρέπει να παρουσιάσουμε βελτίωση.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα θερμό, οι οπαδοί, οι παίκτες, έχουν μεσογειακό ταμπεραμέντο…
Το παιχνίδι μας με τον Ολυμπιακό διακόπηκε τρεις φορές, αν αυτό λέει κάτι…

Τι θέλετε να πετύχετε με αυτή την ομάδα; Παραμονή ή τίτλους;
Με έφεραν στην ομάδα, για να αρχίσει η ομάδα να έχει πάλι χέρια και πόδια! Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ότι πριν και να βελτιώσουμε την θέση μας στη βαθμολογία. Δεν υπάρχει άλλη έξοδος…

Είναι περίπλοκη η κατάσταση του Άρη με τη βαθμολογία, γιατί ενώ βρίσκεται στην 13η θέση, έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, για διάφορους λόγους…
Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Έχουμε παίξει επτά αγώνες, αλλά υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται από πάνω μας που έχουν παίξει εννιά αγώνες. Δεν έχει σημασία τώρα αυτό. Είναι σημαντικό να έχουμε την θέση που θέλουμε στο τέλος της χρονιάς.

Η ομάδα σας στην Πολωνία έχασε με 4-0 από την Ραχ Τσορζόφ. Περιμένατε ένα τέτοιο αποτέλεσμα;
Και πως το έχασε! Είμαι πολύ έκπληκτος που τελείωσε τόσο άσχημα. Έχει σημασία, αν όχι οι τρεις βαθμοί, το μεγάλο σκορ.

To Top