Πρόστιμο στην ΕΟΚ από τη FIBA για δελτίο παίκτη στον Απόλλωνα Πατρών

Πρόστιμο επέβαλλε η FIBA στην ελληνική ομοσπονδία γιατί εξέδωσε δελτίο σε παίκτη του Απόλλωνα Πατρών, ενώ στην ομάδα έχει επιβληθεί απαγορευτικό μεταγραφών, κάτι που προφανώς αφορά και τον Άρη…

Το ρεπορτάζ του basketblog.gr ανέφερε: “Ήρθε το πρόστιμο στην ΕΟΚ όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 27/6 για αυτό το ενδεχόμενο και πλέον η Ομοσπονδία μπάσκετ καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κι αυτό γιατί η FIBA είχε στείλει οδηγία και ανέφερε ότι αν κάποιος που έχει ban κάνει μεταγραφή (κάτι που έγινε στην περίπτωση του Απόλλωνα Πάτρας με τη μεταγραφή του Άκερ), τότε η ΕΟΚ θα πλήρωνε 20 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Η FIBA αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί είναι αλήθεια ότι τόσα χρόνια η ΕΟΚ σε συνεργασία με τα σωματεία (όχι αυθαίρετα η Ομοσπονδία) είχαν συμφωνήσει να κάνουν τα… στραβά μάτια.

Και να επιτρέπουν σε μια ομάδα που έχει απαγορευτικό στις μεταγραφές λόγω οφειλών σε αθλητή ή αθλητές, να μπορεί να κάνει μεταγραφή αρκεί το letter of clearance του παίκτη να βρίσκεται στην Ελλάδα”.

 

To Top