Πρόστιμο στον Εβρά για ομοφοβικά σχόλια εναντίον της Παρί το 2019

Σε απόφαση που αναγκάζει τον Πατρίς Εβρά να καταβάλλει το ποσό των 3.000, προχώρησε το δικαστήριο του Παρισιού. Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά ένα βίντεο το οποίο είχε έρθει στη δημοσιότητα το 2019, μετά τη νοκ άουτ αναμέτρηση ανάμεσα στην Παρί και τη Γιουνάιτεντ.

Στο βίντεο αυτό, ο Εβρά φαίνεται να τα έχει βάλει με τους «Παριζιάνους» στους οποίους έλεγε χαρακτηριστικά: «Είστε αδ****ες, είστε αδ****ες». Το παρόν περιστατικό πάντως, υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι δε το άφησαν να ξεχαστεί έτσι απλά.

Συγκεκριμένα οι εκστρατείες ονόματι Mousse και Stop Homophobia, οι οποίες υπάγονται στον οργανισμό Rouge Direct (απευθείας κόκκινη), υπέβαλλαν καταγγελία με την οποία υποστηρίζουν ότι: «διαπράχθηκε δημόσια προσβολή-επίθεση εναντίον ομάδας ατόμων εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων».

Ο δικηγόρος του Εβρά, ανέφερε πως ο πελάτης του δεν ήθελε να τα βάλει με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, απλά λόγω του παιχνιδιού το αίμα του έβραζε και ήθελε απλώς να στραφεί εναντίον των ανθρώπων -οπαδών και μη- της Παρί Σεν Ζερμέν.

Παρόλα αυτά, η απόφαση βγήκε και ο Εβρά καλείται να πληρώσει 1.000 ευρώ ως πρόστιμο και από άλλα 1.000 στις δύο καμπάνιες οι οποίες υπέβαλλαν την μήνυση.

To Top