Πρόστιμο 44.750 ευρώ στην Μπάγερν Μονάχου για πανό των οπαδών της

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, επέβαλλε πρόστιμο 44.750 ευρώ στην Μπάγερν Μονάχου, για πανό των οπαδών της, το οποίο κρίθηκε ως «προσβλητικό» προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/3) η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Η Μπάγερν κέρδισε την Παρί με 1-0 στο «Parc de Princes» με τους οπαδούς του γερμανικού συλλόγου να ξετυλίγουν ένα πανό που περιείχε ένα σκληρό μήνυμα διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα.

Οι κανόνες της UEFA απαγορεύουν «προκλητικά μηνύματα που έχουν πολιτικό, ιδεολογικό, θρησκευτικό ή προσβλητικό χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η UEFA στην ανακοίνωσή της, με την απόφαση να ανακοινώνεται λίγες ώρες πριν από τη ρεβάνς των δύο ομάδων στην «Allianz Arena».

Η Μπάγερν τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο για ταραχές στις εξέδρες, όπου μασκοφόροι οπαδοί της συγκρούστηκαν με την αστυνομία, πετώντας καπνογόνα και βεγγαλικά.

Η Παρί τιμωρήθηκε απ’ την πλευρά της με πρόστιμο 39.500 ευρώ για φράξιμο των διαδρόμων στο «Parc des Princes», ενώ οι οπαδοί της άναψαν και πυροτεχνήματα.

To Top