ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρόταση αύριο στον ΕΣΑΚΕ για εγγυητική, μπάτζετ και τηλεοπτικό συμβόλαιο από 9 ομάδες

Το αυριανό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ θα αποφασίσει πώς θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν θα μείνει εκεί, καθώς αναμένεται να γίνουν προτάσεις για να μπει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμμετοχής των ομάδων στη Basket League από την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα έχει προκύψει μια καταρχήν συμφωνία εννέα ομάδων – δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ιωνικός και Πανιώνιος – ώστε από την επόμενη σεζόν να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Οι αλλαγές αφορούν αρχικά την εγγυητική επιστολή κάθε ΚΑΕ, η οποία σήμερα είναι 60.000 ευρώ και η πρόταση που θα γίνει θα είναι για αύξησή της σε ένα ποσό κοντά στα 180-200 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, θα οριστεί ένα μίνιμουμ μπάτζετ για κάθε ομάδα το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 800-900 χιλιάδων ευρώ μικτά (περίπου 350-400 χιλιάδες για το ρόστερ), ενώ υπάρχει πρόθεση για να προκύψει τηλεοπτικό συμβόλαιο με κεντρική διαχείριση με τη συμμετοχή της ΑΕΚ – ο Παναθηναϊκός παραμένει μόνος του – αλλά και του Ολυμπιακού, τον οποίο οι εννέα ομάδες… θέλουν πίσω στη Basket League.

Το τι ακριβώς θα συμβεί αύριο είναι ένα θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα, ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ο Άρης δεν έχει ερωτηθεί ή ενημερωθεί, ειδικά από τη στιγμή που είναι από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία σε αυτή τη Basket League.

To Top