ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πρόταση δικαιοσύνης και δικαίωσης για τον Άλκη και τους γονείς του από την εισαγγελέα

Την Παρασκευή παίχτηκε ένα ακόμα επεισόδιο όσον αφορά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ίσως το πιο σημαντικό, καθώς γνωστοποιήθηκε η πρόταση της εισαγγελέας, Κυριακής Κλιάμπα, η οποία ήταν να κρίνει ένοχους τους 12 κατηγορούμενους.

«Κανείς δεν μας απέδειξε ότι έχει μετανιώσει. Ο πραγματικά μεταμελημένος έχει το θάρρος να πει την αλήθεια. Αυτή, που δεν ακούστηκε ούτε 1μιση χρόνο μετά σε αυτή την αίθουσα. Οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων». Με αυτά τα λόγια και απευθυνόμενη προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας της Έδρας Κυριακή Κλιάμπα, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δώδεκα κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο φίλων του, τον Φεβρουάριο του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Αξιολογώντας κατά την αγόρευσή της, η οποία διήρκησε τρεις ημέρες, το οπτικοακουστικό υλικό, τα αποδεικτικά και ακράδαντα στοιχεία όπως είπε, τις καταθέσεις των θυμάτων αλλά και των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας, όπως και τις απολογίες των κατηγορουμένων, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την ενοχή των δώδεκα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο ένας ως ηθικός αυτουργός και οι δύο για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.

Τη στιγμή που η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την πρότασή της, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα ως μια δικαίωση στον αγώνα που δίνει τόσο καιρό.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

To Top