Πρόταση ενοχής για 9 κατηγορούμενους για την κάρτα υγείας

Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας, μεταξύ των οποίων είναι κι οι Γκιρτζίκης, Πιλάβιος και Γκαγκάτσης. Για αθώωση προτάθηκε ο Σαρρής.

Οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτσίκης έχουν προταθεί ως ένοχοι από τον εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπο Τζώνη για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Εκτός αυτών των τριών, έχει προταθεί επίσης η ενοχή των Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζο, Καραμελίδη για το αδίκημα της απιστίας.

Ωστόσο, έχει προταθεί η αθώωση 13 πρώην μελών της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων κι ο Γιώργος Σαρρής. Οι υπόλοιποι είναι οι: Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά της απιστίας.

Ακόμη, πρότεινε την αθώωση 13 πρώην μελών της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Σαρρής που ήταν αυτός που κατήγγειλε τη σύμβαση το 2013, και των Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Χρήστου Σάββα, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη, Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Από πλευράς στις εταιρίες Opentec και PCSystems προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου,  Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη κι η αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

To Top