Χωρίς κατηγορία

Πρόταση εξαγοράς 400 εκατ. ευρώ της Μαρσέιγ από τη Σαουδική Αραβία

Ο Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έκανε πρόταση 400.000.000 ευρώ για ν’ αποκτήσει τη Μαρσέιγ.

Την τρέχουσα σεζόν – πριν η δραστηριότητα σε αυτήν ανασταλεί λόγω του κορωνοϊού πριν το πρόωρο τέλος της με απόφαση κυβέρνησης – ήταν η δεύτερη δύναμη στη Ligue 1 έστω κι αν δεν κατάφερε πρακτικά ν’ απειλήσει τη δυναστεία της Παρί Σεν-Ζερμέν.

Η ομάδα της Μασσαλίας επιστρέφει στους ομίλους του Champions League και αποτελεί ακόμη πιο ελκυστικό επενδυτικό πακέτο. Όπως αποκάλυψε η σελίδα της Σαουδικής Αραβίας, Κούρα, και επιβεβαίωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ το μέλος της βασιλικής οικογένειας της αραβικής χώρας, Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, ετοιμάζεται ν’ αποκτήσει τους Φωκαείς.

Ο Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ έκανες σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πρόταση ύψους 400.000.000 ευρώ για να αποκτήσει το πακέτο μετοχών της ομάδας. Το ενδιαφέρον του δεν είναι νέο. Επιχείρησε ν’ αγοράσει τη Μαρσέιγ το 2014, αλλά το deal κόλλησε στο γήπεδο, Βελοντρόμ, το οποίος ανήκει στο δήμο της πόλης του γαλλικού Νότου.

Ο 66χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας, Φρανκ ΜακΚορτ απέκτησε τις μετοχές της Μαρσέιγ το 2016 από τη Μαργκαριτά Λουί-Ντρειφί και η πρώτη του κίνηση ήταν να ορίσει τον Ζακ-Ανρί Εϊρό ως πρόεδρο. Εμφανίζεται διατεθειμένος να πωλήσει, καθώς έχει δημιουργηθεί “τρύπα” ύψους 78.000.000 ευρώ λόγω των παλαιότερων αποτυχημένων σεζόν.

Ήδη η Μαρσέιγ επανέρχεται σε αγωνιστικό επίπεδο στη θέση που της αρμόζει. Μια δυνατή διοίκηση με την άνεση του Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ εκτιμάται, ωστόσο, ότι θα βάλει δύσκολα στην Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία απολαμβάνει την κυριαρχία στη Γαλλία από το 2011 και την άφιξη του Νάσερ Αλ-Κελαϊφί από το Κατάρ (Qatar Sports Investment).

To Top