ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόταση – επανάσταση για κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα με 20 συλλόγους

Ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε προτείνει την δημιουργία κλειστής Λίγκας με συμμετοχή ομάδων από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

O Γενικός διευθυντής της Μπάγερν και πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων  είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό του για ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν λίγοι και… εκλεκτοί. Ένα διαφορετικό Τσάμπιονς Λιγκ, μια κλειστή Λίγκα με την παρουσία των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Η άποψη του Ρουμενίγκε είναι πως πια οι μεγάλοι σύλλογοι… χαραμίζονται, υπό μία έννοια, στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν και ομάδες αρκετά χαμηλότερης δυναμικότητας ή και να μοιράζονται οικονομικά οφέλη μαζί τους.

Ο Γερμανός παράγοντας απέφυγε να μιλήσει με… ονόματα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα πρωτάθλημα με τη συμμετοχή των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο, Σεβίλλη ή Βαλένθια, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ και Λιόν.

Δεν πρόκειται για μια καινούργια ιδέα, βέβαια, καθώς πριν από περίπου 15 χρόνια υπήρξε σκέψη για την δημιουργία της Σούπερλίγκα από τους G-14 του ποδοσφαίρου.

«Θα μπορούσαμε να δεχθούμε και ομάδες από την Αμερική και την Ασία« συμπλήρωσε ο Ρουμενίγκε, ο οποίος είχε την απόλυτη υποστήριξη του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.  «Έρευνες που έχουμε κάνει δείχνουν ότι θα ήταν προς όφελός μας ένα άνοιγμα προς την αγορά των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ένα ισχυρό και δυναμικό κοινό που προτιμά το δικό μας ποδόσφαιρο από το αμερικάνικο. Μπορούμε να στοχεύσουμε σε αυτούς» ήταν η τοποθέτηση του Ανιέλι.

Πηγή: sdna.gr

To Top