Πρόταση να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και ομάδες βάσει ranking

Πρόταση για να συμμετέχουν ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ βάσει του ranking ακόμα κι αν δεν έχουν πάρει το εισιτήριο μέσω της κατάταξής τους στο πρωτάθλημα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζαμε ως τώρα.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης αναμένεται να αλλάξει φορμάτ, βάσει των αποφάσεων της UEFA, από τη σεζόν 2023-24. Η Ένωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) φέρεται να έχει κάνει μια πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ζητώντας να προκρίνονται στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο ομάδες βάσει του συντελεστή τους, ακόμη κι αν δεν τα έχουν καταφέρει μέσω του πρωταθλήματός τους.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η ECA ενδέχεται να θέσει ως προϋπόθεση οι ομάδες αυτές να έχουν τερματίσει;estv σε θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ ή να έχουν κατακτήσει το Κύπελλο. Η UEFA εξέταζε το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ομάδες βάσει βαθμολογίας προτού εμφανιστεί η European Super League, με την ιδέα να εγκαταλείπεται λόγω προβληματισμού για την «αθλητική αξιοπρέπεια» του θεσμού.

To Top