ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώην παίκτης του Άρη έχει 5.000 ζευγάρια παπούτσια! (photos)

Ο Πι Τζέι Τάκερ είναι πια παίκτης των Μπακς και καλείται να μεταφέρει την περιουσία του στο Μιλγουόκι. Τι περιλαμβάνει αυτή; Κάπου στα 5.000 ζευγάρια παπούτσια!

Τον Πι Τζέι Τάκερ τον γνωρίζουμε για αρκετούς λόγους. Στην Ελλάδα, πέρα από το ότι παίζει στο ΝΒΑ από το 2012 (+2006/07), τον θυμόμαστε και για το πέρασμά του από τον Άρη την σεζόν 2010/11 σε ηλικία 25 ετών.

Στον ”μαγικό κόσμο” έχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία με Σανς, Ράπτορς και Ρόκετς, μετρώντας σε 686 ματς 7,2 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 1,2 κλεψίματα. Υπολογίζεται ότι έχει βγάλει 50 εκατ. δολάρια από τα συμβόλαια στο ΝΒΑ.

Σίγουρα όμως έχει ”φάει” πολλά!

Και εδώ μπαίνει ο σημαντικότερος λόγος, για τον οποίον είναι ευρέως γνωστός ο νέος παίκτης των Μπακς: έχει μία από τις ακριβότερες και εντυπωσιακότερες συλλογές sneakers!

Ένα απλό γκουκλάρισμα, ή μια επίσκεψη στο προφίλ του στο instagram θα σας πείσει. Πρώτα θα δείτε τα παπούτσια του και μετά κάποιο ωραίο κάρφωμα!

Η συλλογή του έχει φτάσει ήδη τα 5.000 ζευγάρια παπούτσια, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πριν μερικούς μήνες πως αγόρασε ένα σπίτι (!) για να χωρέσουν όλα σε ένα μέρος!

Ο 35χρονος όπου σταθεί και όπου βρεθεί ποζάρει με τα -σχεδόν πάντα- ιδιαίτερα παπούτσια του. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται ο λόγος που δεν μπορεί να εκτιμηθεί η αξία της συλλογής του. Δεν μιλάμε για καθημερινά παπούτσια, που μπορεί ο καθένας να αποκτήσει με μία βόλτα στα μαγαζιά.

Οι συλλέκτες sneakers πάντα επικεντρώνονται σε custom δημιουργήματα καλλιτεχνών/εταιρειών/οίκων μόδας και σπάνια κομμάτια γενικότερα, που μετατρέπουν τα παπούτσια σε επένδυση. Χωρίς υπερβολή, άνθρωποι όπως ο Τάκερ αγοράσουν σπάνια παπούτσια, ξέροντας πως ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούν να τα πουλήσουν σε πολύ καλύτερη τιμή.

Κάπου εδώ να τονίσουμε πως ο Τάκερ έχει αγοράσει παπούτσια που κανονικά θα έπρεπε να έχουν περίπου 416 άνθρωποι. Και αυτό γιατί υπολογίζεται πως στην Αμερική κατά μέσο όρο ένας άνδρας -η γυναίκα… ξεφεύγει- έχει περίπου 12 ζευγάρια παπούτσια (sneakers, σαγιονάρες, μποτάκια, κλπ)!

Πηγή: Eurohoops.net

 

To Top