Πρώην παίκτης του Άρη αποσύρθηκε στα 30 του για να γίνει προπονητής στο ΝΒΑ!

Σαν παίκτης ο Κόρεϊ Μπέλσερ δεν υπήρξε σταρ. Δεν ήταν παίκτης υψηλού επιπέδου, ήξερε όμως μπάσκετ, ήταν παίκτης που θυσίαζε το “εγώ” για την ομάδα. Καριέρα σπουδαία δεν έκανε. Πέρασε από τον Άρη την περίοδο 2009-10 χωρίς επιτυχία. Αποχώρησε από την ενεργό δράση στα 30 του χρόνια για να γίνει προπονητής και μάλιστα στο ΝΒΑ!

Ο Μπέλσερ από τα τέλη Ιουλίου είναι μέλος του τεχνικού τιμ των Καβαλίερς, στο πλευρό του Μπάιρον Σκοτ. Σε συνέντευξή του στο “sentragoal” μίλησε για τη νέα καριέρα που ξεκινάει και τον στόχο που έχει να γίνει πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ!

Η συνέντευξη:

«Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο για μένα να πάρω αυτήν την απόφαση. Όμως να σου πω κάτι; Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ είχα πει στον εαυτό μου ότι θα το κάνω μέχρι τα 30 μου. Ήθελα να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ήδη απέχω 10 μήνες από το μπάσκετ και μου είναι πολύ δύσκολο ακόμα» λέει ο… παλαίμαχος (πια) μπασκετμπολίστας και συνεχίζει:

«Οι Καβαλίερς μου έκαναν την πρόταση τον περασμένο Δεκέμβριο. Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο αλλά πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου για το αν την αποδεχόμουν ή όχι. Όμως είμαι πολύ τυχερός που έχω δίπλα μου τους ανθρώπους που με αγαπάνε και με στηρίζουν σε όλες μου τις αποφάσεις».

Φυσικά η όρεξη του Μπέλσερ μόλις που… άνοιξε! Γιατί όπως μας εξήγησε δεν αρκείται μόνο στη θέση του ασίσταντ κόουτς σε ομάδα του ΝΒΑ, αλλά έχει βλέψεις για… μεγάλα πράγματα: «Το όνειρό μου είναι να γίνω πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ. Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Και ξέρεις, όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει!»

Πως έγινε όμως η προσέγγιση από τον πάλαι ποτέ σταρ των Λέικερς και του… Παναθηναϊκού και νυν προπονητή των Κλίβελαντ Καβαλίερς; «Ο κόουτς Σκοτ με συνάντησε στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας και αρχίσαμε να μιλάμε για προσδοκίες και όνειρα. Στο τέλος κατάλαβα ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να κάνουμε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα».

«Ο Μπάιρον Σκοτ μου είπε ότι θα μάθω πολλά»

Τι του ζήτησε όμως ο Μπάιρον Σκοτ; «Μου είπε ότι θα έχω ευκαιρίες για να μάθω πολλά πράγματα μέσα από αυτή τη θέση, ενώ μου εξήγησε ότι όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ στους Καβαλίερς είναι πολύτιμα. Ξέρω όμως ότι θα μπορώ να κάνω κάποιες προπονήσεις με την ομάδα γιατί είμαι σε εξαιρετική κατάσταση!» Και όσο για τους στόχους της νέας του ομάδας:

«Εχουμε ένα πολύ καλό σύνολο νεαρών παικτών με πρώτο και καλύτερο τον Κάιρ Ιρβινγκ ο οποίος ήταν ο καλύτερος ρούκι της χρονιάς στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Επιπλέον πήραμε κάποια καλά ντραφτ πικ και θεωρώ ότι θα παλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε μια θέση στα πλέι οφ. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε. Να κάνουμε τους πάντες χαρούμενους στην ομάδα και να δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό του Κλίβελαντ να πανηγυρίσει και πάλι».

Όσο για τα φαβορί; «Όταν σε μια ομάδα υπάρχουν ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Στιβ Νας και ο Ντουάιτ Χάουαρντ καταλαβαίνεις ότι οι Λέικερς είναι αυτομάτως το φαβορί. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες που έχουν μεγάλους παίκτες όπως οι Μαϊάμι Χιτ με τον Λεμπρόν, τον Ουέιντ και τον Ρέι Αλεν και όπως η Οκλαχόμα με τον Ντουράντ, τον Ουέστμπουκ, τον Χάρντεν και ένα σωρό νέους και καλούς παίκτες».

«Καλύτερος προπονητής ο Μπαρτζώκας»

Βέβαια όταν η κουβέντα ήρθε στην Ελλάδα, ένα ήταν το όνομα που υπήρχε στο μυαλό του Κόρεϊ Μπέλσερ! «Πάντα μαθαίνω τα νέα του κόουτς Μπαρτζώκα! Από τότε που έφυγα από την Ελλάδα ενημερώνομαι για τα βήματά του. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής. Τον σέβομαι απεριόριστα και θεωρώ ότι έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους καλύτερους τεχνικούς της Ευρώπης! Γι’ αυτό και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Πρωταθλητών Ευρώπης. Το άξιζε» ήταν τα λόγια του 31χρονου Μπέλσερ, ο οποίος συνέχισε:

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ο κόουτς Μπαρτζώκας σεβάστηκε τη δουλειά που έκανα στην άμυνα και την προσφορά που είχα στην ομάδα. Γι’ αυτό και εγώ έκανα αυτά ακριβώς που μου ζητούσε με αποτέλεσμα να γίνω ο ομαδικός παίκτης που ήθελε. Σίγουρα θα μιλήσω μαζί του τις επόμενες μέρες και θα ζητήσω τη συμβουλή του και τις απόψεις του για την προπονητική ενόψει της νέας μου καριέρας στο ΝΒΑ».

Κλείνοντας στάθηκε στην παραμονή του στην Ελλάδα λέγοντας ότι «οι άνθρωποι που συναντώ κατά καιρούς με ρωτάνε ποιο μέρος ήταν το καλύτερο που έπαιξα μπάσκετ. Η απάντηση είναι εύκολη. Ελλάδα! Λατρεύω τη χώρα σας. Άλλωστε στην πρώτη μου χρονιά στην Ολύμπια μπορέσαμε να φτάσουμε για πρώτη φορά στα πλέι οφς. Και αυτό χάρη και στον κόουτς Μπαρτζώκα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη χρονιά» και κατέληξε: «Ο Θεός να ευλογεί όλους τους φίλους μου στην Ελλάδα. Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι η περίοδος για όλους σας…»

 

To Top