Πρώην παίκτης του Άρη… υποκινεί απεργία των ποδοσφαιριστών στο ισπανικό πρωτάθλημα

Έντονη είναι η αντίδραση του Συνδικάτου των Ισπανών ποδοσφαιριστών, πρόεδρος του οποίου είναι ο Νταβίδ Αγκάνθο, στην απόφαση να διεξάγονται παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Όπως έγινε γνωστό, σε συνεργασία με την εταιρεία Relevent, από την προσεχή σεζόν και για τα επόμενα 15 χρόνια θα φιλοξενούνται παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Ο αριθμός των αγώνων που θα γίνονται στη Βόρεια Αμερική δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα πρόκειται για αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι οι πιο εμπορικές ομάδες με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση της ισπανικής Λίγκας δεν βρίσκει σύμφωνους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να κατέβουν σε απεργία για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους.

«Είμαστε έκπληκτοι. Θιγόμαστε από την απόφαση αυτή καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος μόνος του κινεί τα νήματα του ισπανικού ποδοσφαίρου, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβαίνει. Ήδη έχω μιλήσει με αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται αυτό που γίνεται. Θα εξετάσουμε τη στάση μας, δεν θα πάρουμε αποφάσεις εν βρασμώ. Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε, θα βάλουμε στο τραπέζι όλους τους πιθανούς τρόπους αντιδράσεις και η πλειοψηφία θα αποφασίσει» δήλωσε ο Αγκάνθο, ο οποίος αγωνίστηκε δύο σεζόν στον Άρη και από τον περασμένο Νοέμβριο είναι πρόεδρος του Σωματείου των Ισπανών ποδοσφαιριστών, διαδεχόμενος τον Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος είναι πια πρόεδρος της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Αγκάνθο άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της απεργίας, όταν ρωτήθηκε από την ισπανική εφημερίδα «ABC». «Δεν αποκλείουμε τίποτα, ακόμα και την απεργία. Δεν μπορούν να μας αντιμετωπίζουν απλά ως εμπορικό προϊόν. Δεν είμαστε μονάδα ανταλλαγής για να κερδίσουν κάποιοι περισσότερα χρήματα. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις μονομερώς» συμπλήρωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

To Top