Πρώην πορτιέρο του Άρη κυνηγάει το όνειρο στο εξωτερικό-Τι είπε στο PRESSARIS για τους “κίτρινους” και την εμπειρία του στην Μπαρτσελόνα! (photos)

To καλοκαίρι, μετά από δύο χρόνια παρουσίας στις ακαδημίες του Άρη, πήρε το δελτίο του και αναζήτησε το μέλλον του στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας προπονήσεις σε διάφορα camp που διοργάνωναν ολλανδικές ομάδες και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον 17χρονο, Παναγιώτη Τσακίρη που έζησε μία μοναδική εμπειρία την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς ταξίδεψε στη Βαρκελώνη εκεί όπου προπονήθηκε με τους προπονητές τερματοφυλάκων των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, της περιβόητης Μασία.

‘Όνειρο μου είναι να παίξω σε κορυφαίο επίπεδο στο εξωτερικό.Αν και καθυστερημένα το καλοκαίρι προσπάθησα να βρω ομάδα στην Ολλανδία, όμως ήταν πολύ δύσκολο γιατί οι περισσότερες ομάδες είχαν κλείσει το ρόστερ τους και τα έξοδα απόκτησης ενός ανήλικου ποδοσφαιριστή με τα δεδομένα που επικρατούν στο εξωτερικό είναι αρκετά”, τόνισε αρχικά στο PRESSARIS ο νεαρός τερματοφύλακας.

Για την εμπειρία του στη Βαρκελώνη: “Προπονήθηκα υπό τις οδηγίες των προπονητών τερματοφυλάκων της Μπαρτσελόνα.Τεράστια εμπειρία για κάθε νέο ποδοσφαιριστή να προπονείσαι σε ένα χώρο που ανά πάσα στιγμή μπορείς να δεις κάποιον από τους ζωντανούς θρύλους της Μπαρτσελόνα. Κέρδισα πολλά από την εμπειρία μου αυτή. Μου είπαν κάποια πράγματα για τις δυνατότητες μου που με κάνουν να θέλω να δουλέψω ακόμα περισσότερο και να πετύχω τους στόχους μου. Αυτό που κρατάω είναι όταν μου είπαν πως το σημαντικότερο για έναν τερματοφύλακα είναι το πόσο έξυπνος είναι κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης και σε δεύτερο ρόλο το ποιες είναι ικανότητες του.”.

Ερωτώμενος για τους λόγους που τον οδήγησαν το καλοκαίρι στο να φύγει από τον Άρη: “Θεώρησα ότι είναι καλύτερο για μένα να αποχωρήσω και να ψαχτώ στο εξωτερικό. Ήμουν δύο χρόνια στην ομάδα, στην Κ17 και Κ16. Δεν είχα τον χρόνο συμμετοχής που ήθελα και τέλη Ιουλίου ζήτησα το δελτίο μου για να μπορέσω να δοκιμάσω την τύχη μου εκτός συνόρων. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και γι αυτό ήρα και αυτή την απόφαση”.

Τέλος, για το αν θα επέστρεφε ποτέ στον Άρη, τόνισε: “Την ομάδα την αγάπησα πολύ στα δύο χρόνια που ήμουν εκεί. Ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί στον Άρη; Νομίζω ο καθένας θα ήθελε να παίξει στον Άρη αρκεί να υπάρχουν οι προυποθέσεις είτε είσαι μικρός σε ηλικία είτε όχι. Ελπίζω ότι σύντομα θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει”.

To Top