Πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας ανέλαβε τη Λιντς

Η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται καθόλου καλά για την Λιντς κι αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί τόσο από τη θέση της στη βαθμολογία της Premier League (19η, δύο πόντους κάτω από τη γραμμή της σωτηρίας) όσο και από το γεγονός πως ο Τζέσε Μαρτς με το οποίο άρχισε τη σεζόν είδε πρόσφατα την πόρτα της εξόδου.

Ρόλο υπηρεσιακού για τρία ματς (δύο απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένα κόντρα στην Έβερτον) ανέλαβε ο Μάικλ Σκουμπάλα όμως με δεδομένο πως η ομάδα χρειαζόταν έναν πιο έμπειρο για τις τελευταίες κρίσιμες μάχες της χρονιάς έγιναν επαφές με αρκετούς υποψηφίους και εκείνος που πήρε τελικά το χρίσμα ήταν ο Χάβι Γκράθια.

Ο Ισπανός προπονητής έχει εμπειρία από την Premier League οντας στον πάγκο της Γουότφορντ από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον Γκράθια να καταφέρνει μάλιστα σε αυτό το διάστημα να κρατήσει τις “σφήκες” στη μεγάλη κατηγορία και τους οδηγήσει μόλις στον δεύτερο τελικό FA Cup στην ιστορία τους.

Η τελευταία ομάδα στην οποία εργάστηκε ήταν η Αλ Σαντ (Κατάρ) ενώ το όνομα του είναι γνώριμο και στο ελληνικό φίλαθλο κοινό έχοντας εργαστεί πριν από μία δεκαετία σε Ολυμπιακό Βόλου (2011) και Κέρκυρα (2011-2012).

Σημειώνεται ότι μετράει πλέον μία 15ετία στο χώρο του ποδοσφαίρου ως πρώτος προπονητής, έχοντας επίσης εργαστεί σε Ποντεβέντρα, Κάντιθ, Βιγιαρεάλ Β’, Αλμερία, Ό

To Top