Πρώην πρόεδρος της Μπενφίκα ύποπτος για μίζες εκατομμυρίων από 55 μεταγραφές!

Ο Λουίς Φελίπε Βιέιρα αναμένεται να έχει σοβαρά μπλεξίματα με το νόμο, καθώς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που τον καθιστούν ύποπτο για λήψη προμηθειών (μίζες) από 55 μεταγραφικές υποθέσεις της Μπενφίκα.

Σοβαρές αποκαλύψεις προέκυψαν από τον πορτογαλικό Τύπο για τον αποκαθηλωμένο πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, καθώς εξετάζεται αν εισέπραξε παρανόμως μέσω προμηθειών πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ από μεταγραφές (προσθήκες και αποχωρήσεις) των Λουζιτανών, την περίοδο 2012-2020.

Το πορτογαλικό CNN και το περιοδικό “Sábado” παρέθεσαν έγγραφα της πειθαρχικής διαδικασίας “Κόκκινη Κάρτα”, η οποία είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2021, όταν και ο Βιέιρα είχε συλληφθεί.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, πολλά εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν για “υπηρεσίες μεσολαβητή” κυρίως σε τέσσερα άτομα. Μια από τις περιπτώσεις είναι η απόκτηση του Γιούλιαν Βάιγκλ από την Ντόρτμουντ. Ένας εκ των κατηγορούμενων, ο ατζέντης Ουλίσες Σάντος, αν και δεν συνεργαζόταν με τον Γερμανό μέσο, πήρε μια προμήθεια ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ από τη μεταγραφή και μέσω μιας offshore εταιρίας τα χρήματα αυτά θα κατέληγαν στον Βιέιρα. Ως αντάλλαγμα, ο τότε πρόεδρος της Μπενφίκα θα πωλούσε ακίνητα στον Σάντος.

Από τα έγγραφα προκύπτουν ότι αντίστοιχες συναλλαγές έγιναν μεταξύ άλλων για τις μεταγραφές των Χάρις Σεφέροβιτς, Άξελ Βίτσελ, Ταλίσκα, Ζονάς, Πεντρίνιο, Ραούλ ντε Τομάς και άλλων ποδοσφαιριστών.

Η A Bola αναφέρει ότι η μεταγραφή του Σεφέροβιτς είχε προμήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ η αγορά του Μοράτο από τη Σάο Πάουλο ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Βιέιρα μεταξύ άλλων αφορούν απάτη, απιστία, πλαστογραφία, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και εκμαίευση πληροφοριών με παράνομο τρόπο.

To Top