ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Άρης, στενός συνεργάτης του Αιγύπτιου στον Εργοτέλη: “Στόχος η Σούπερ λίγκα”

Ο Μαγκνέτ Σαμί είναι εδώ και μερικές ημέρες το νέο «αφεντικό» της ΠΑΕ Εργοτέλης, με τον στενό συνεργάτη του, Γιώργο Τουτζάρη, να μιλά στον «Athletic Radio 104,2» για τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τουντζάρης ήταν πριν από δυο χρόνια στέλεχος της ΠΑΕ Άρης και δραστηριοποιείται στο χώρο του ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αναλυτικά ο Γιώργος Τουτζάρης μίλησε:

Για τον Μαγκέντ Σαμί:

«Ο κύριος Σαμί βρίσκεται στο ποδόσφαιρο εδώ και 10 χρόνια. Έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Αίγυπτο που την πήρε από το μηδέν και μέσα σε λίγα χρόνια την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία και επιπλέον ασχολείται με την Λιρς από το 2007».

Για το πως προέκυψε το ενδιαφέρον του για τον Εργοτέλη:

«Η τελευταία του επιθυμία, μετά την γνωριμία μας, ήταν να ασχοληθεί και με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, βρέθηκε ο Εργοτέλης και έγινε αυτός ο γάμος. Ήθελε πάρα πολύ  να ασχοληθεί με το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να προχωρήσει σε επενδύσεις. Πληροφορήθηκε την ιστορία και την παράδοση του Εργοτέλη και για αυτόν τον λόγο προχώρησε στις συζητήσεις για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ».

Για την προσπάθεια που ξεκινάει στον Εργοτέλη:

«Δεν χρειαζόταν να ψάξει για τον Εργοτέλη για χρέη, υπάρχουν κάποια που δεν είναι πολλά. Επίσης ξεκινάει μια προσπάθεια από το μηδέν και κατά συνέπεια εκείνος έχει την απόλυτη ευθύνη. Δεν σας κρύβω ότι υπήρξαν αρκετές προτάσεις προς τον ίδιο, τελικά κατέληξε στον Εργοτέλη και ελπίζω ότι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι από αυτήν την συμφωνία».

Για τις επισκέψεις στο Παγκρήτιο και το Μαρτινένγκο:

«Μιλήσαμε αρκετά και κουραστήκαμε όλοι. Το αποτέλεσμα χαροποίησε όλους μας. Το Παγκρήτιο Στάδιο είναι ένα στολίδι και για την περιοχή και είναι τιμή μας που θα παίζουμε εκεί. Είναι καλό που οι παίκτες μας θα παίζουν εκεί γιατί πρόκειται για ένα εκπληκτικό γήπεδο που προσφέρει τα πάντα στον κόσμο. Όσον αφορά το Μαρτινένγκο, ελπίζουμε να τις βελτιώσουμε. Είναι γνωστής της παραγωγής των παικτών του Εργοτέλη, γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες. Είναι κάτι το οποίο έχει μελετήσει και τον εξιτάρει ιδιαίτερα το να δουλεύει σε βάθος χρόνου».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου:

«Θέλω να πω για την μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν οι Σταύρος Λαμπράκης και Γιάννης Ράλλης. Θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και τα αποτελέσματα της θα φανούν στο τέλος της χρονιάς. Αυτήν την στιγμή μιλάμε με τους νεαρούς παίκτες που θα παραμείνουν και κάποιους άλλους παίκτες που θέλουμε να συνεχίσουν στον Εργοτέλη».

Για τον στόχο στο νέο πρωτάθλημα:

«Ο στόχος που είχε μπει από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες ήταν να πρωταγωνιστήσει και θα προσπαθήσουμε ώστε να επανέλθει όσο πιο γρήγορα στην Super League».

Για το αν θα αποκτηθούν νεαροί παίκτες από το Βέλγιο ή την Αίγυπτο:

«Αυτό είναι συνάρτηση των παικτών που πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ εύκολα στον στόχο μας τόσο από την Βάντι Βέγκλα  όσο και από την Λιρς. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια ανυπομονησία στον κόσμο, δεν βιαζόμαστε παρότι γνωρίζουμε ότι πιέζει ο χρόνος».\

Για τον επόμενο προπονητή του Εργοτέλη:

«Ψάχνουμε την καλύτερη, δυνατή λύση. Ελπίζουμε να είναι Έλληνας ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα όμως δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έρθει και ξένος».

Για την κουλτούρα του Μαγκέντ Σαμί:

«Η οικογένεια Σαμί είναι μια οικογένεια που επενδύει στον αθλητισμό μέσα στα τελευταία 10 χρόνια. Το να μπουν στο ποδόσφαιρο ασφαλώς και το βλέπουν επιχειρηματικά όμως όπως θα δείτε στο μέλλον, ο κύριος Σαμί είναι πολύ συναισθηματικός τύπος, πωρώνεται και είναι κάτι που δεν κρύβεται».

Για το πρωτάθλημα της Football League:

«Θα είναι κακό να φύγουν ομάδες στην μέση του πρωταθλήματος γιατί αυτό δημιουργεί αθέμιτο πρωταθλητισμό. Υπάρχει ένα γκρουπ 6-7 ομάδων που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και όποιος αντέξει οικονομικά τότε θα είναι και ένα εκ των φαβορί».

To Top