Πρώτα η απόφαση της Εφέσεων, μετά η επικύρωση της βαθμολογίας της Super League

H απόφαση του CAS για επιστροφή των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυιδιοκτήσιας με τη Ξάνθη και την επανεκδίκαση της από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία βάσει του σκεπτικού του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου θα πρέπει να εκδικάσει επί της ουσίας δημιουργεί μια σειρά από ερωτήματα.

Το πρώτο είναι αν η όποια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων «μετρήσει» στο φετινό ή στο επόμενο πρωτάθλημα. Εδώ ο ΚΑΠ είναι σαφής. Αναφέρει ότι εφόσον εκκρεμεί απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που επηρεάζει τη βαθμολογία των θέσεων που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που αφορούν το πρωτάθλημα ή τον υποβιβασμό, η βαθμολογία του πρωταθλήματος για τις συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορεί να επικυρωθεί.

Επομένως η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, στην οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγει και η Ξάνθη διεκδικώντας την επιστροφή των επτά βαθμών που της αφαιρέθηκαν για την ίδια απόφαση.

Το δεύτερο ερώτημα είναι πότε θα λήξει αυτή η υπόθεση.

Από τη στιγμή που το CAS δε μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, τότε δεν αποκλείεται όποιος από τους διαδίκους (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και άλλοι που θα προσφύγουν) που θεωρεί ότι αδικείται από την απόφαση να προσφύγει στο CAS κατά της νέα απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων ζητώντας να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Σε αυτήν την περίπτωση η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος, όμως ο ΚΑΠ δεν προβλέπει ρητά ότι επηρεάζεται η επικύρωση της βαθμολογίας, όπως συμβαίνει όταν εκκρεμεί υπόθεση σε πρώτο βαθμό ή στην Επιτροπή Εφέσεων.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top