ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρώτα η νίκη, να μην πέσει στην… παγίδα για την κάλυψη της διαφοράς

Πρωταρχικός και κύριος στόχος του Άρη το Σάββατο στο Παλέ είναι η εξασφάλιση της νίκης απέναντι στη Λάρισα και η απόκτηση ακόμα δύο πολύτιμων βαθμών.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Πρόκειται για ένα must win παιχνίδι για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να αρχίσει η ομάδα να βγαίνει από τη δύσκολη βαθμολογική θέση όπου έχει περιέλθει.

Εκτός από δύσκολο, το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί και… πονηρό. Αφενός ο Άρης θέλει τη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που έχει δύο περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, αφετέρου και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που θα δημιουργηθούν, μπορεί να κυνηγήσει και τη διαφοράς από την ήττα στον Α’ γύρο στη Λάρισα (92-78).

Οι ισοβαθμίες στο τέλος του πρωταθλήματος ενδεχομένως να παίξουν σημαντικό ρόλο και είναι κάτι που πλέον όλες οι ομάδες έχουν κατά νου. Επ’ ουδενί όμως οι παίκτες του Άρη -και είναι κάτι που δεν επιδιώκει ούτε ο Σάββας Καμπερίδης- δεν πρέπει να μπουν στην… παγίδα να σκεφτούν πως θα φτάσουν σε μια νίκη μεγαλύτερη των 14 πόντων.

Ο Άρης πρέπει -και αυτό θα κάνει- να επιδιώξει να φτάσει πρωτίστως στη νίκη και εφόσον ευνοήσουν οι συνθήκες, έπειτα να δεν αν μπορεί να υπερκαλύψει τη διαφορά των 14 πόντων, κάτι που θεωρείται δύσκολο τη δεδομένη χρονική περίοδο αλλά όχι φυσικά ακατόρθωτο.

To Top