ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρώτα το Λαύριο και μετά η δεύτερη φάση πρωταθλήματος για τον Άρη

Μια ακόμα υποχρέωση έχει ο Άρης για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αυτή στο άδειο λόγω τιμωρίας “Nick Galis Hall” με αντίπαλο το Λαύριο. Έπειτα θα στρέψει την προσοχή του στη δεύτερη φάση της Basket League.

Στο φινάλε της Α’ φάσης της φετινής Stoixman Basket League, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα οριστικοποιηθεί η τελική κατάταξη αλλά και η σύνθεση του Top-6 και των Playouts.

Μετά από τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος θα προκύψει και η τελική κατάταξη αλλά και οι ομάδες που θα συνθέσουν τόσο το γκρουπ του Top-6 όσο και εκείνο των Playouts, στη νεοσύστατη Β’ φάση της Stoiximan Basket League.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της 22ης αγωνιστικής βρίσκεται στην «κόντρα» ανάμεσα στην ΑΕΚ Betsson και τον Κολοσσό H Hotels Collection καθώς μία από τις δύο ομάδες θα καταλάβει την 6η θέση – και θα εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ – ενώ η άλλη θα συμμετάσχει στα πλέι άουτ από όπου και θα διεκδικήσει στη συνέχεια μία θέση στην post season. Μία στροφή πριν από την ολοκλήρωση της 1ης φάσης είναι ήδη γνωστές οι 7 από τις 12 θέσεις της τελικής κατάταξης.

Στην πρώτη θέση θα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός AKTOR, δεύτερος ο Ολυμπιακός, τρίτο το Περιστέρι bwin, τέταρτος ο Προμηθέας και στην 5η θέση ο Άρης Midea. Οι συγκεκριμένες ομάδες μαζί με εκείνη που θα τερματίσει 6η, θα συμμετάσχουν στο Top-6.

Αντίστοιχα, η Καρδίτσα Ιαπωνική θα βρίσκεται στην 11η θέση και ο Απόλλων Carna στη 12η. Οι δύο αυτές ομάδες μαζί με το Λαύριο Megabolt, τον ΠΑΟΚ mateco, το Μαρούσι αλλά και μία εκ των ΑΕΚ Betsson και Κολοσσό H Hotels Collection θα σχηματίσουν το γκρουπ των Playouts που θα αγωνιστούν αφενός για την αποφυγή του υποβιβασμού, αφετέρου για να την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων που θα δώσουν και τα αντίστοιχα εισιτήρια για τα πλέι οφ.

Η «μάχη» της 6ης θέσης

Η 6η θέση θα παιχθεί σε Άνω Λιόσια, Καλλιθέα Ρόδου αλλά και… Καρδίτσα.

Η ΑΕΚ Betsson θα είναι 6η:

– Αν νικήσει η ίδια το Περιστέρι bwin

– Αν το Μαρούσι νικήσει στην έδρα του Κολοσσού H Hotels Collection ανεξαρτήτως του δικού της αποτελέσματος

– Αν ο ΠΑΟΚ mateco νικήσει στην Καρδίτσα, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στα παιχνίδια σε Άνω Λιόσια και Ρόδο.

Ο Κολοσσός H Hotels Collection θα είναι 6ος:

– Αν νικήσει ο ίδιος το Μαρούσι, χάσει η ΑΕΚ Betsson και ταυτόχρονα χάσει και ο ΠΑΟΚ mateco.

Η ΑΕΚ Betsson μειονεκτεί σε διπλή ισοβαθμία με τον Κολοσσό H Hotels Collection αλλά υπερτερεί σε κάθε ισοβαθμία που θα εμπλέκεται και ο ΠΑΟΚ mateco καθώς έχει επικρατήσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Στο «σενάριο» που η ΑΕΚ Betsson χάνει την 6η θέση, αυτομάτως θα τερματίσει 7η.

Παράλληλα ο Κολοσσός, αν χάσει από το Μαρούσι, θα μειονεκτεί σε όλες τις πολλαπλές ισοβαθμίες και θα βρεθεί δεδομένα στη 10η θέση.

Το Λαύριο Megabolt μπορεί να τερματίσει ως και 7ο αρκεί να νικήσει το ίδιο στο Αλεξάνδρειο και ταυτόχρονα το Μαρούσι στη Ρόδο.

Η καλύτερη θέση που μπορεί να λάβει ο ΠΑΟΚ mateco είναι η 7η και προϋποθέτει δική του νίκη και ταυτόχρονα νίκες του Αμαρουσίου και0 του Άρη Midea.

Τέλος, το Μαρούσι, μπορεί να βρεθεί στην 7η θέση μόνο αν νικήσει το ίδιο στη Ρόδο και ταυτόχρονα ηττηθούν τόσο ο ΠΑΟΚ mateco όσο και το Λαύριο Megabolt.

Η Β’ φάση του πρωταθλήματος

Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ βάσει της τελικής τους κατάταξης στη Β’ φάση. Εκεί θα μεταφέρουν τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει στις 22 πρώτες αγωνιστικές και θα αγωνιστούν σε ένα «μίνι» πρωτάθλημα πέντε γύρων, με μονούς αγώνες για όλες τις ομάδες.

Στο Top-6 συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογία. Από την τελική τους κατάταξη μετά από τα πέντε παιχνίδια που θα δώσουν θα κριθεί και η θέση με την οποία θα μπουν στα πλέι οφ.

Αντίστοιχα, οι ομάδες των θέσεων 7-12, θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ. Μετά από τέλος των πέντε αγωνιστικών, η τελευταία ομάδα θα υποβιβαστεί στην Elite League. Οι δύο πρώτες ομάδες θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ καταλαμβάνοντας τις θέσει «7» και «8».

Σημειώνεται πως ακόμα και να η πρώτη ομάδα των Playouts έχει περισσότερους βαθμούς στο τέλος από την 6η του Top-6 δεν μπορεί να την προσπεράσει στη σειρά για τα πλέι οφ. Οι ομάδες του Top-6 θα καταλάβουν τις θέσει 1 ως 6 στα πλέι οφ.

To Top