ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη μετά το 2018 για τον Άρη

Η νίκη του στο “καυτό” Αλεξάνδρειο κόντρα στην περσινή φιναλίστ του EuroCup Τουρκ Τέλεκομ με 68-66 ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη μετά από σχεδόν πέντε χρόνια.

Στις 21 Νοεμβρίου 2018 νίκησαν την Λουκόιλ Λέφσκι με 81-76 στο Παλέ. Ήταν ένα ματς που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο μεν Άρης είχε προ πολλού αποκλειστεί από τη συνέχεια του FIBA Europe Cup, η Λουκόιλ Λέφσκι είχε “κλειδώσει” την πρώτη θέση του ομίλου, ελάχιστος κόσμος βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο και ακόμη λιγότεροι θα θυμούνται όσα έγιναν στο σαραντάλεπτο της έκτης αγωνιστικής της Α’ φάσης της διοργάνωσης.

Οι κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη (81-76) και έκλεισαν με ρεκόρ 3-3 το ταξίδι τους στη διοργάνωση στην οποία “υποβιβάστηκαν” μετά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Basketball Champions League, ενώ οι Βούλγαροι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα που ωστόσο δεν τους κόστισε το παραμικρό.

Χθες τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά… Ο Άρης επέστρεψε στην Ευρώπη και πέντε χρόνια μετά, μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο. Κοινό πρόσωπο η παρουσία του Σλαφτσάκη, που ήταν μέλος του ρόστερ.

Για την ιστορία, η σύνθεση του Άρη σε κείνο το ματς:

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Νταλό 14 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Φλιώνης 10 (1), Τζόουνς 19 (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/6 βολές), Κάιζερ 6 (3/9 δίποντα), Σλαφτσάκης, Αγγέλου 6 (2), Χρηστίδης 6, Χάρις 5 (1/6 τρίποντα), Κουρτίδης, ΜακΓκι 2, Βεργίνης 13 (3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

To Top