Πρώτη μήνυση στην Αττική οδό: Καρδιοπαθής προσφεύγει στα δικαστήρια – Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος

Καρδιοπαθής, εγκλωβισμένος επί 20 ώρες στην Αττική οδό προσφεύγει με μήνυση και αγωγή αποζημίωσης στα δικαστήρια.

Σωρηδόν εντολές φτάνουν ήδη από χθες το βράδυ σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας για προσφυγές πολιτών στη Δικαιοσύνη κατά της Αττικής Οδού για όσα υπέστησαν επι ώρες σε έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους ευρωπαϊκής πόλης. Όπως αποκάλυψε ήδη στο dikastiko.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν, γεγονός που στοχειοθετεί κατά την νομική της άποψη αστικές και ποινικές ευθύνες. Μάλιστα πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται τις 2.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Όπως αναφέρει η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, ένας καρδιοπαθής άνδρας πρόσφατα χειρουργημένος με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας εγκλωβίστηκε σε ταξί επιστρέφοντας από την εργασία του στο έλεος των χιονοκαταιγίδων ενώ εισήλθαν στην Αττική οδό επί είκοσι τουλάχιστον ώρες. Κινδύνευσε η υγεία και η ζωή του χωρίς νερό, στερούμενος τα φάρμακα του, δίχως θέρμανση και καύσιμα στο έλεος του χιονιά χωρίς καμιά βοήθεια από τους υπεύθυνους. Σύμφωνα με τη δικηγόρο αυτή τη στιγμή έχει απεγκλωβιστεί βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο ίδιος και η οικογένεια του “μας έχουν δώσει εντολή όπως καταθέσουμε αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας της αττικής οδού για άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αλλα και για την χρηματική του αποζημίωση”.

Παραιτήθηκε ο Διευθ. Σύμβουλός της Αττικής Οδού

Την παραίτησή του υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, στη σκιά των δραματικών γεγονότων το τελευταίο 24ωρο στον αυτοκινητόδρομο.
“Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό”, αναφέρει ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του, όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

“Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού”, προσθέτει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την απομάκρυνση οχημάτων
Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των δεκάδων οχημάτων που βρίσκονται ακόμα ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρά τις πολύ δύσκολές συνθήκες.

Στον αυτοκινητόδρομο παρέμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί για πολλές ώρες, αρκετοί με προβλήματα υγείας, σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό κυκλοφοριακού χάους που οδήγησε και σε εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση ευθυνών,.

Xρειάστηκε τελικά η κινητοποίηση του στρατού για να ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των απελπισμένων οδηγών.

Σημειώνεται ότι με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό.

Η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται. Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων.

“Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει”, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

To Top