Πρώτη νίκη για την Κύπρο στο Nations League

Με δύο γκολ του Κάστανου, η Κύπρος επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Λουξεμβούργου και πήρε την πρώτη της νίκη στο Nations League.

Επιτέλους νίκη για την εθνική ομάδα της Κύπρου που κινδύνευε να ολοκληρώσει την παρουσία της στο Nations League χωρίς να γευτεί την χαρά ενός τριπόντου στην διοργάνωση.

Τελικά το «ρόδι» έσπασε την 5η αγωνιστική απέναντι στο Λουξεμβούργο, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ άσχημα για τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Κουσουλός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, σημειώνοντας αυτογκόλ.

Όμως η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε στη συνέχεια χάρις στον Κάστανο. Ο δανεικός από την Γιουβέντους παίκτης της Φροζινόνε (το όνομά του είχε ακουστεί το καλοκαίρι και για την ΑΕΚ) κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 34’ από το σημείο του πέναλτι, ενώ στην φάση που προηγήθηκε και οδήγησε στον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών, οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Ζέρσον.

Οι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο όταν στο 71΄ξανά με τον Κάστανο έφτασαν στο τελικό 2-1, ενώ έχασαν και ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στο σκορ.

Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου της γ’ κατηγορίας, Αζερμπαϊτζάν-Μαυροβούνιο 0-0, αποτέλεσμα που φέρνει τους φιλοξενούμενους μόνος στην πρώτη θέση του γκρουπ.

To Top