Πρώτη νίκη για τη ΑΕΛ, πρώτη απώλεια για την Ξάνθη

Πρώτο «τρίποντο» για την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησε εύκολα (3-0) την Ξάνθη στο «AEL FC Arena» και διέκοψε την ξέφρενη πορεία της ομάδας του Κίκο Ραμίρεθ που έπαιζε με δέκα παίκτες (αποβολή Λισγάρα) από το 59′.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε στο γήπεδο με το μυαλό «καρφωμένο» στην πρώτη νίκη στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, έπειτα από δύο ήττες και μία ισοπαλία τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Στην αντίπερα όχθη, η Ξάνθη επισκέφτηκε το «AEL FC Arena» έχοντας τρελάνει τους πάντες με το «τρία στα τρία» και την εκρηκτική εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα που σηματοδότησε και το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία.

Η ΑΕΛ απέκτησε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά και με δημιουργό κυρίως τον Ουάρντα, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απειλήσει την εστία των Θρακιωτών.

Η Ξάνθη ήταν σε θέση άμυνας στο α΄ημίχρονο, χωρίς να δείχνει την διάθεση να ανοίξει το παιχνίδι της και να φανεί επιθετικά, έχοντας όλες και όλες δύο…ανούσιες τελικές στα πρώτα 45 λεπτά.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο με την υπεροχή τους να καρποφορεί στο 35, έστω κι αν το γκολ δεν προήλθε από δικό τους ποδοσφαιριστή, αλλά από αυτογκόλ του Τέρκι (1-0).

Κι αυτό το προβάδισμα απέδωσε δικαιοσύνη και σαφώς και το δικαιούταν η ΑΕΛ, βάσει της συνολικής εικόνας που έδειξε στο α΄μέρος.

Το παιχνίδι επί της ουσίας κρίθηκε στο εξάλεπτο (53΄- 59΄). Χρονικό διάστημα στο οποίο η ΑΕΛ βρήκε για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, με πρωταγωνιστή τον Μιλοσάβλιεβιτς και απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Και σαν μην έφτανε αυτό, η Ξάνθη «έχασε» με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Λισγάρα στο 59΄, μένοντας με δέκα παίκτες στο γήπεδο μέχρι το φινάλε κι έχοντας να ανέβει έναν «Γολγοθά» για να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν έτσι και όπως έπρεπε το ματς, ούτως ώστε να μην κινδυνέψουν και να «κλειδώσουν» στα εναπομείναντα λεπτά τη νίκη τους, βάζοντας και το…κερασάκι στην τούρτα με ένα τρίτο γκολ.

Η ΑΕΛ έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, έδειξε πως το ήθελε πολύ και  έριξε στο σακούλι το πρώτο «τρίποντο» που της προσφέρει άλλο…αέρα εν όψει της συνέχειας.

Η Ξάνθη έπειτα από το «3 στα 3» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να περάσει (και) από το…μπλόκο του Πηνειού. Η ομάδα της Θράκης δεν είχε καμία σχέση με το σύνολο που κέρδισε τις εντυπώσεις στα προηγούμενα παιχνίδια και απολύτως δικαιολογημένα γνώρισε την πρώτη ήττα κινούμενη σε άκρως χαμηλές στροφές.

 

To Top