ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με τη δύναμη της έδρας (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Την πρώτη του νίκη στη Stoiximan.gr Basket League αναζητεί σήμερα (17:00) ο Άρης με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Τα πιο δύσκολα από τα τρία επίσημα παιχνίδια του – με ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και με Ζιέλονα Γκόρα στο Τσάμπιονς Λιγκ – ο Άρης τα κέρδισε με πειστικό τρόπο, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη που του δίνει η έδρα του. Αυτό θέλει να κάνει και σήμερα υποδεχόμενος την ΑΕΚ στο Παλέ.

Στα χαρτιά το ρόστερ της ΑΕΚ διαθέτει και μεγαλύτερο βάθος και περισσότερη ποιότητα, όμως στο Αλεξάνδρειο τα δεδομένα διαφοροποιούνται.

Είναι ο κόσμος του Άρη που ξέρει τον τρόπο για να κάνει τη διαφορά. Δεν παίζει βέβαια ο κόσμος, αλλά είναι αυτός που δίνει ώθηση στην ομάδα. Έχει αποδειχθεί αυτό ήδη και τη φετινή χρονιά, αρκεί να συγκρίνει την απόδοση του Άρη με ΠΑΟΚ και Ζιέλονα Γκόρα και αυτή μέσα στην Αμαλιάδα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του. Είναι ίσως η πρώτη φορά που θα έχει και τους έξι ξένους στην διάθεσή του, αφού μέχρι και χθες όλοι συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση.

Τι πρέπει να κάνει ο Άρης; Να παίξει άμυνα. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, μέσα από τον ρυμό που δίνει είτε ο Μάικ Γκριν, είτε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Είναι ομάδα που έχει επιθετικό ταλέντο και πολλά “όπλα” στο μπροστά μέρος του παιχνιδιού, αλλά τρωτές αδυναμίες, κυρίως στα πικ εν ρολ και σε προσωπικές άμυνες.

Οι κίτρινοι πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό μέσα από την άμυνά τους, τα ριμπάουντ και τον περιορισμό των λαθών τους στην επίθεσή τους. Δεν πρέπει επ ουδενί να δώσουν στην ΑΕΚ εύκολους τρόπους για να σκοράρει, αυτό θα είναι το πιο βασικό από όλα στον σημερινό αγώνα.

To Top