ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτη “νίκη” της ΚΑΕ, αναβολή στη προσφυγή του Μούρτου για τις 10 Ιουλίου

Ο Άρης κέρδισε την πρώτη “μάχη” στη διαμάχη του με τον Σπύρο Μούρτο, καθώς ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της προσφυγής του για τις 10 Ιουλίου.

 

Οι κίτρινοι εκπροσωπήθηκαν σήμερα στην ΕΕΟΔΑΚ όπου και ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί η προσφυγή του Σπύρου Μούρτου, με την οποία ο πρώην αρχηγός του Άρη απαιτεί 207.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αποδοχών της επόμενης χρονιάς, αν και ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Βαγγέλη Αγγέλου να μην συνεχίσει στην ομάδα.

Πρόκειται για μια πρώτη “νίκη” η αναβολή της εκδίκασης για τις 10 Ιουλίου, διότι η ΚΑΕ παρουσίασε την επιχειρηματολογία της και έπεισε τους πάντες ότι δεν είναι δυνατόν να εκδικαστεί αυτή η υπόθεση.

Άλλωστε και η στάση της ΕΕΟΔΑΚ να προτείνει στις δύο πλευρές να βρουν συμβιβαστική λύση αποδεικνύει του λόγου του αληθές, διότι όπως εννοήθηκε από τη σημερινή διαδικασία είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μετατεθεί εκ νέου τον Ιούλιο η υπόθεση για τον Σεπτέμβριο, κάτι που σαφώς δεν θέλει ο Μούρτος, ο οποίος ζητά να μείνει ελεύθερος για να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.

Η ΚΑΕ επιχειρηματολόγησε με βάση την αλήθεια και την ηθική, ανέλυσε το ιστορικό της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας καταρχήν την επιθυμία του παίκτη να αποχωρήσει παρότι έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και κατά δεύτερον το ότι ζήτησε στη διαπραγμάτευση μόνο τα δεδουλευμένα (60.000 ευρώ).

Η ΕΕΟΔΑΚ δέχθηκε όσα ισχυρίστηκε η ΚΑΕ, έδωσε μια πρώτη αναβολή για τις 10 Ιουλίου, όπως επίσης εμμέσως δέχθηκε και την έκπληξη της ΚΑΕ ως προς την απαίτηση του Μούρτου στη προσφυγή για 200.000 ευρώ, ποσό που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οφειλή της ομάδας.

Εκφράστηκε επίσης από τους κίτρινους η απογοήτευση για την ενέργεια του Μούρτου και του νομικού του Νίκου Πετράτου να καταθέσουν προσφυγή εν μέσω διαπραγμάτευσης των οφειλομένων.

Πλέον και με την… προτροπή της ΕΕΟΔΑΚ οι δύο πλευρές καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν και να βρουν μια λύση εκτός δικαστηρίων.

To Top