Πρώτη νίκη (2-1) του Παναιτωλικού επί της ΑΕΛ, σκόραρε ο Γιουνές – Η βαθμολογία (videos)

Με σκόρερ τον Νίκο Βέργο (16′, 87′ πεν.), ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 την ΑΕΛ (90′ +5′ Γιουνές) σε ματς – θρίλερ με πολλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες που είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής.

Την πρώτη νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα σημείωσε απόψε ο Παναιτωλικός, που με γκολ του Βέργου στο 16ο και 87ο λεπτό (πέναλτι) επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΛ στο Αγρίνιο, στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 11ης ημέρας και προσπέρασε τη θεσσαλική ομάδα στην κατάταξη, αφήνοντας τους «βυσσινί» στην προτελευταία θέση.

Ταυτόχρονα, ήταν η πρώτη νίκη επί ημερών Δέλλα (στη δεύτερη θητεία) στον πάγκο του Παναιτωλικού, που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, του ακυρώθηκε -μέσω VAR- γκολ στο 2ο λεπτό για χέρι του σκόρερ Ντίας, είχε δοκάρι στο 8΄ σε κεφαλιά του Αριγίμπι και άνοιξε το σκορ στο 16΄ με κεφαλιά του Βέργου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 26΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρτου επί του Ντίας και ο Ζαχαριάδης, έστω με καθυστέρηση, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αριγίμπι στο 29΄ και ο Νάγκι απέκρουσε, ο διαιτητής διέταξε επανάληψη για αντικανονική αντίδραση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ (δεν είχε και τα δύο πόδια στη γραμμή), αλλά τη δεύτερη φορά ο Αριγίμπι «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι.

Στο 40΄ ήταν η σειρά των «βυσσινί» να χάσουν ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν η κεφαλιά του Πινακά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, για να γλιτώσει ο Μιχαήλ την ομάδα του στο επόμενο λεπτό αποκρούοντας στη γραμμή το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γιάκολις, σε ένα πολύ πλούσιο πρώτο μέρος.

Η θεσσαλική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη κι επιδίωξε μετ΄ επιτάσεως το γκολ της ισοφάρισης, με τον Κνετ να στέκεται «φύλακας άγγελος» έως τη στιγμή του τραυματισμού και της αλλαγής του.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας εξουδετέρωσε τις απειλές των Φιλίπ στο 46΄ και Τρούγιτς στο 73΄, ενώ στο 55΄ σουτ του Πινακά από το ύψος του πέναλτι έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Κι αφού δεν κατάφερε η ΑΕΛ να φτάσει στο γκολ, έφτασε ο Παναιτωλικός.

Στο 83΄ ο Βέργος κινήθηκε στην περιοχή, ο Ζίζιτς έπεσε στα πόδια του με τον Ζαχαριάδη να δείχνει «παίζετε», αλλά από την εξέταση του VAR προέκυψε νέο πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Βέργος κάνοντας το 2-0, για να μειώσει απλώς ο Γιουνές στο τελικό 2-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Γιάκολις, Ντίας, Βέργος, Μελισσάς – Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ηλιάδης, Φίλιπ, Ντουρμισάι, Ζίζιτς

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (76΄ Μελισσάς), Τζανακάκης Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Γιάκολις (68΄ Αρσούρα), Ντίας, Ταχάρ (76΄ Περέιρα), Τσιγγάρας, Αριγίμπι (57΄ Μεντόσα), Βέργος.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (60΄ Γλυνός), Ζίζιτς, Μιχαήλ (87΄ Γιουνές), Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Σπαρβ, Πινακάς, Φιλίπ, Ντουρμισάι, Τρούγιτς (86΄ Μούζεκ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Ατρόμητος – Άρης 2-2 (37′ πεν. Μανούσος, 51′ Μουνίθ / 61′ Κάτσε, 81′ Μαντσίνι)

Ολυμπιακός – Βόλος 4-1 (45’+3′ Μασούρας, 66′, 80′, 90’+2′ Αραμπί / 11′ πεν. Μπαριέντος)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 0-2 (3′ Φατιόν/ 71′ Ντάουντα)

ΠΑΟΚ – Αστέρας 2-0 (66′ Τζόλης, 70′ πεν. Α. Ζίβκοβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 2-0 (30′ Ελευθεριάδης, 87′ Παμλίδης)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2 (87′ Ολιβέιρα / 34′ Μακέντα, 45+2′ Κουρμπέλης)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-1 (16′-87′ Βέργος/90+5′ Γιουνές)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

To Top