Πρώτη προπόνηση με Φαν Σιπ στην Εθνική, κανονικά ο Φετφατζίδης

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση ως ομοσπονδιακός τεχνικός και έδειξε το κάτι διαφορετικό. Ατομικό ο Σταφυλίδης. Κανονικά παρών ο Φετφατζίδης, το βράδυ ενσωματώνονται Βλαχοδήμος, Σάμαρης, Σιώπης.

Ο Ολλανδός τεχνικός είχε την ευκαιρία να γνωριστεί  με τους παίκτες του και να τους προπονήσει για πρώτη φορά. Αφού λοιπόν  τους εξήγησε τον τρόπο που θα δουλέψουν του ζήτησε να προσπαθούν να παίζουν οσο πιο απλά γίνεται  αλλά και να είναι πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο.

Αυτό το τελευταίο έχει διττή σημασια. Αφενός θέλει από τους παίκτες  του να παίζουν ο ένας για τον  άλλο, να καλύπτουν τα λάθη των συμπαικτών τους και να βοηθάνε ο ένας τον άλλο αγωνιζόμενοι για τον κοινό σκοπό.

Από την άλλη, έχοντας παρακολουθήσει τα τελευταία ματς της Εθνικής ομάδας, ζήτησε από τους παίκτες του να είναι κοντά ο  ένας στον άλλο και ως προς τις αποστάσεις τους στον αγωνιστικό χώρο. Δε θέλει δηλαδή να βλέπει μεγάλα κενά, ούτε ανάμεσα στις γραμμές του 4-3-3, αλλά ούτε και ανάμεσα στους διπλανούς παίκτες.

Για το λόγο αυτό και στην πρώτη προπόνηση, η οποία είχε διάρκεια κάτι περισσότερο από μια ώρα, δούλεψε σε ασκήσεις κατοχής μπάλας σε μικρούς χώρους, ώστε αφενός να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας και αφετέρου να περιοριστούν τα εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις. Συη τοις άλλοις οι παίκτες μαθαίνουν να απεμπολίζουν την πίεση του αντιπάλου.

Η προπόνηση είχε αρκετή ένταση με τους παίκτες να θέλουν να δίνουν  τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ζέκα και Κολοβός αποκόμισαν και κάποια χτυπήματα τα οποία όμως δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ατομικό ο Σταφυλίδης, μέσα ο Γιαννούλης

Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Σταφυλίδης ο οποίος στον αγώνα του Σαββάτου με την Χόφενχάιμ έπαθε κράμπα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και κρίθηκε σκόπιμο να μην βάλει πίεση.

Όπως και να’ χει πάντως, ο Φαντ Σιπ κάλεσε στην ομάδα και τον Γιαννούλη, ο οποίος φτάνει το βράδυ της Δευτέρας για να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Το  βράδυ της Δευτέρας επίσης φτάνουν και οι Σάμαρης, Βλαχοδήμος και Σιώπης οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις  με τις ομάδες τους και δεν πρόλαβαν να είναι  παρόντες στην πρώτη προπόνηση του Ολλανδού τεχνικού.

To Top