ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη φιλική νίκη (1-0) του Άρη με “σφραγίδα” Ματέο, χαμόγελα για τους “μικρούς”, ντεμπούτο Γκρέι!

Την πρώτη του φιλική νίκη (1-0) πέτυχε ο Άρης κόντρα στην Γάνδη, στο δεύτερο παιχνίδι του επί Αυστριακού εδάφους. Ο Χερμάν Μπούργος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, επιλέγοντας να παίξει σε όλη τη διάρκεια του φιλικού στο Σοχάου με 3-5-2, ενώ είχε την ευκαιρία να ρίξει στα βαθιά νερά το νέο “αίμα” της ομάδας.

Το “πείραμα” πέτυχε, ο Άρης μετά το 25′ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου κι αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα, θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ. Πρώτα λεπτά συμμετοχής για τον Αντρέ Γκρέι που έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει. Κορυφαίος του Άρη ο σκόρερ Ματέο Γκαρσία, χαμόγελα για τους “μικρούς”.

ΜΕ 3-5-2 ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με πολλές αλλαγές και τους “μικρούς” η ενδεκάδα του Άρη! Ο Χερμάν Μπούργος επέλεξε να ξεκινήσει με 3-5-2 και την εξής ενδεκάδα: Σιαμπάνης, Μαρμαρίδης, Χαΐροβιτς, Μπράμπετς, Τανούλης, Χρυσόπουλος, Ντιόπ, Σγούρος, Παναγίδης, Γκαρσία, Χατζηιωάννου.

Σε σχέση με το φιλικό με το Αμβούργο, ο Άρης έπαιζε πολύ πιο συντηρητικά και έδωσε χώρο στους κυπελλούχους του Βελγίου. Η Γάνδη ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 15′, όταν το σουτ του Μπρούνο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Σιαμπάνης, με τον πορτιέρο του Άρη να βγάζει επίσης δυνατό σουτ του Χουμπς στο 20′.

ΜΕ ΓΚΑΡΣΙΑ ΤΟ 1-0

Στο 25′ ο Μπούργος έβγαλε από το παιχνίδι τον Ντιόπ, βάζοντας τον Ασλανίδη. Ο Άρης σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις του, κέρδισε πέναλτι στο 33′, όταν ο Ρουφ ανέτρεψε τον Παναγίδη μέσα στην περιοχή. Ο Ματέο Γκαρσία εκτέλεσε σωστά στο 34′ και άνοιξε το σκορ (1-0)! Πρώτο του γκολ για τον Γκαρσία, με τον Άρη να “τιμωρεί” το πρώτο λάθος της αντιπάλου.

ΟΚΤΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ

Στο β΄μέρος ο Μπούργος έκανε οκτώ αλλαγές, βάζοντας τους Κουέστα, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε, Πάλμα, Εμπακατά και Μαντσίνι, όμως δεν άλλαξε τον προσανατολισμό της ομάδας. Με το 3-5-2 και περιμένοντας πίσω τη Γάνδη, έβγαινε μπροστά με αντεπιθέσεις. Ο Άρης δεν απειλήθηκε, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα. Πρώτη καλή στιγμή, στο β΄μέρος για τον Άρη, η κεφαλιά του Φαμπιάνο, η οποία πέρασε άουτ. Οι κιτρινόμαυροι βγήκαν τουλάχιστον τέσσερις φορές με πολύ καλές προϋποθέσεις, όμως τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΕΪ

Στο 79′ ο Αντρέ Γκρέι πέρασε στο παιχνίδι, “γράφοντας” τα πρώτα του λεπτά με τον Άρη. Στο 84′ κοντά στο γκολ βρέθηκε ο Αρης με τον Γκρέι, που υποδέχθηκε την κάθετη πάσα και πλάσαρε αλλά έδιωξε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Η Γάνδη δεν είχε φάση από το 25′ μέχρι το 86′ και έβγαλε δύο σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, χωρίς πάντως αποτέλεσμα. Μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ο Πίρσμαν στις καθυστερήσεις.

Oι συνθέσεις:

ΓΑΝΔΗ (Φανχάζενμπρουκ): Ρουφ, Λαχά, Ενγκαντό, Οκούμου, Νούριο, Kάστρο-Μόντες, Οφόε, Κουμς, Χιούλσαγκερ, Κάιπερς, Μπρούνο.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Σιαμπάνης (Κουέστα 46′), Μαρμαρίδης (Εμπακατά 46′), Χαΐροβιτς (Πίρσμαν 46′), Μπράμπετς, Τανούλης (Φαμπιάνο 46′), Χρυσόπουλος, Ντιόπ (Ασλανίδης 29′, Ιτούρμπε 46′)), Σγουρός (Ντουκουρέ 46′), Ματέο Γκαρσία (Γκρέι 79′), Παναγίδης (Πάλμα 46′), Χατζηιωάννου (Μαντσίνι 46′).

To Top