Πρώτος στόχος ο Κλοπ

Δώδεκα μήνες μετά την κατάκτηση του 10ου Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνει μία αποτυχημένη χρονιά.

Αποκλείστηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης από την Γιουβέντους, έχει τεθεί νοκ-άουτ από το Κύπελλο και το πρωτάθλημα αναμένεται να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Κανείς προπονητής δεν έχει διατηρήσει την θέση του χωρίς να έχει πάρει τρόπαιο από το 1983 και τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Έτσι, φαντάζει απίθανο να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ο Κάρλο Αντσελότι, με τον Ιταλό προπονητή να είναι ο μεγάλος στόχος της Μίλαν και αφού δούλεψε σε Αγγλία (Τσέλσι), Γαλλία (Παρί Σεν-Ζερμέν) και Ισπανία (Ρεάλ) με αρκετές επιτυχίες και πολλά χρήματα, ήρθε η ώρα μάλλον να επιστρέψει… σπίτι.

Πρώτος στόχος ο Κλοπ

Είναι ξεκάθαρο πως η επιθυμία των “μερένγκες” για τον πάγκο είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως θα λυθεί η συνεργασία του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Εναλλακτικές λύσεις είναι δύο Ισπανοί, ο Ράφα Μπενίτεθ που είναι στην Νάπολι και ο θρύλος της ομάδα, Μίτσελ, ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι διαθέσιμος από τότε που έφυγε από την Ελλάδα.

Υπάρχει πάντως και περίπτωση του Ζινεντίν Ζιντάν. Καμία εμπειρία φυσικά, είναι στην 2η ομάδα και το ρίσκο θα είναι μεγάλο. Υπάρχει περίπτωση να βγει… Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και να βγει… Φιλίπο Ιντσάγκι.

Ντε Χέα για αντί-Κασίγιας

Ο Ίκερ Κασίγιας είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει. Είναι ίσως το καλύτερο και για τις δύο πλευρές. Να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο βασικός, χωρίς να ακούει την γκρίνια των οπαδών της Ρεάλ, οι οποίοι δεν υπολογίζουν… από σημαίες.

Για αντικαταστάτης του η καλύτερη επιλογή είναι ο κορυφαίος Ισπανός τερματοφύλακας, Νταβίντ ντε Χέα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα τον παραχωρήσει εύκολα, αλλά πάρει πολλά χρήματα και ο ο νεαρός ζητήσει να φύγει, τότε θα παραχωρηθεί.

Υπάρχει και σενάριο ανταλλαγής με τον Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ ήδη “ακούγεται” για την ManUtd το όνομα του Άσμιρ Μπέγκοβιτς, 27άχρονου Βόσνιου της Στόουκ.

Μετά τον Ντανίλο, ο Χοσέ Γκαγιά

Θυμίζουμε πως ήδη η Ρεάλ έχει αποκτήσει από την Πόρτο το δεξί μπακ της εθνικής Βραζιλίας, Ντανίλο, δίνοντας στους “δράκους” κάτι περισσότερο από 30.000.000 ευρώ.

Δεξιά λοιπόν για μία θέση θα “μάχονται” οι Ντανίλο και Καρβαχάλ, αφού ο Άλβαρο Αρμπελόα θα αποχωρίσει, ενώ αριστερά θα μείνει ο Μαρσέλο, όμως θα φύγει ο Κοεντράο. Ο Πορτογάλος έπαιζε εξτρέμ στην Μπενφίκα, έγινε πλούσιος στην Ρεάλ, όμως μπάλα δεν έπαιξε, έτσι από τη νέα σεζόν θα παίζει και πάλι, αλλά με άλλη φανέλα.

Μπορεί πριον από δύο εβδομάδες να υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Βαλένθια ο Χοσέ Γκαγιά, αλλά η Ρεάλ τον θέλει για αριστερά μαζί με τον Μαρσέλο… και ο καλύτερος ας κερδίσει την θέση του βασικού.

Δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι στα στόπερ: Σέρχιο Ράμος, Ραφαέλ Βαράν, Πέπε και Νάτσο. Στο κέντρο κυρίαρχοι θα είναι οι Κρόος και Μόντριτς. Ο Κεντίρα θα φύγει, μάλλον και ο Ιγιαραμέντι, ενώ ο Λούκας Σίλβα αναμένεται να δοθεί δανεικός.

Βεράτι και Μοράτα

Στόχος είναι να αποκτηθεί ένας καλό μέσος. Ίσως ο Μάρκο Βεράτι από την Παρί Ζεν-Ζερμέν για super τριάδα με Κρόος και Μόντριτς.

Να απελευθερωθούν οι Ίσκο και Χάμες Ροντρίγκες, έτσι να ώστε να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην επίθεση. Να διεκδικήσουν και θέση στην επιθετική τριάδα, έτσι ώστε να αυξηθεί η πίεση σε Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά.

Δεν αναμένεται να αποχωρήσει κάποιος από αυτούς. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να δώσει νέα ευκαιρία στον Ουαλό, έχοντας περισσότερο το μυαλό του στην επίθεση και δεν αποκλείεται να παίζει αριστερά, όπως παλιά στην Τότεναμ και στράικερ να είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όλα αυτά βέβαια θα κρίνονται με την δουλειά των παικτών και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται, ενώ ο Χαβιέρ Ερνάντες θα επιστρέψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν αποκλείεται να γίνει χρήση του όρου της επαναγοράς του Άλβαρο Μοράτα από την Γιουβέντους, αυτού που με τα γκολ του σε Τορίνο και Μαδρίτη απέκλεισε την Ρεάλ στα ημιτελικά. Όσον αφορά στον Χεσέ Ροντρίγκεθ, ενδέχεται να δοθεί δανεικός.

πηγή: sport24.gr

 

To Top