«Πρώτος στόχος τα ημιτελικά» για τους Νέους

Στην Εσθονία βρίσκεται από χθες η αποστολή της Εθνικής Νέων, που θα συμμετάσχει στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19 έχοντας ως κύριο στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, παρότι η είσοδος στην εξάδα είναι αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2013.

Στην ελληνική αποστολή συμπεριλήφθηκαν από πλευράς Άρη οι Γιώργος Κατίδης, Γιάννης Γιαννιώτας και Σωκράτης Διούδης, που το απόγευμα του Σαββάτου έκαναν την πρώτη τους προπόνηση επί εσθονικού εδάφους.
Παράλληλα, την πίστη τους στις δυνατότητες της ομάδας, αλλά και τη μάχη που θα δώσουν όλοι μαζί για την είσοδο στην τετράδα, υπογράμμισαν με δηλώσεις τους στο epo.gr οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Χάρης Μαυρίας και Δημήτρης Διαμαντάκος. Αναλυτικά:

Χάρης Μαυρίας: «Την τελευταία εβδομάδα δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ενόψει των υποχρεώσεών μας στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Χρειάστηκε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ξαναδέσουμε ως ομάδα, αλλά πλέον αποτελούμε και πάλι ένα ομοιογενές και δυναμικό σύνολο. Έχουμε βγάλει πολλά πράγματα στις προπονήσεις, τα οποία ευχόμαστε να τα κάνουμε πράξη και στην πρεμιέρα με την Ισπανία. Κατά τη γνώμη μου, το αν κάποια ομάδα είναι φαβορί ή όχι το κρίνει η απόδοσή της μέσα στο γήπεδο. Η δικιά μας πορεία στη διοργάνωση αποδεικνύει πως είμαστε ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για όποια ομάδα βρεθεί απέναντί μας. Σίγουρα, το να πάρουμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2013 αποτελεί ένα σημαντικό στόχο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τελειώνουν εκεί τα όνειρά μας. Αυτό που είναι στο μυαλό όλων είναι η πρόκριση στην ημιτελική φάση».

Δημήτρης Διαμαντάκος: «Είμαστε όλοι απολύτως συγκεντρωμένοι στον αγώνα με την Ισπανία. Ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του τουρνουά σημαίνει πολλά, τόσο σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε καμία από τις ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο. Ας μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Εσθονία οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας σε αυτήν την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στα ημιτελικά. Διαθέτουμε το απαιτούμενο πάθος και παράλληλα έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Το έχουμε δηλώσει όλοι πολλές φορές, αλλά τονίζω και πάλι πως είμαστε δεμένοι σαν οικογένεια. Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι για μένα το κλειδί για τη μέχρι τώρα πορεία μας, αλλά και για όλα όσα μπορούμε να κατακτήσουμε».

To Top