Πρώτος στόχος της ΚΑΕ η συμφωνία με το δημόσιο για το 40% του συνολικού χρέους

Η ΚΑΕ Άρης πρέπει μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχει πετύχει διακανονισμούς με το 60% των πιστωτών της, για να είναι απολύτως έτοιμη ενόψει του κρίσιμου δικαστηρίου, που θα αποφασίσει την υπαγωγή της ή όχι στο άρθρο 99. Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS το 40% του συνολικού χρέους είναι προς το δημόσιο, την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς. Εκεί πρωτίστως θα εστιάσουν την προσπάθειά τους οι κίτρινοι.

Ο Άρης έχει ήδη μπει σε ρύθμιση για την οφειλή που υπάρχει προς την εφορία, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και παρότι υπάρχουν τρομερές δυσκολίες οι δόσεις έστω και εκπρόθεσμα ορισμένες φορές πληρώνονται. Οι κίτρινοι δεν πρόκειται να ζητήσουν “κούρεμα” της οφειλής αυτής, αλλά έναν καλύτερο διακανονισμό, ίσως με την διεύρυνση των μηνιαίων δόσεων. Υπάρχει πλάνο από τη διοίκηση για να προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια και διαπραγμάτευση με την εφορία, ώστε να μην παρέμβει στο δικαστήριο της 22ας Φεβρουαρίου. Άλλωστε δεν θα έχει και λόγο να το κάνει από τη στιγμή που ο Άρης δεν ζητάει “κούρεμα” της οφειλής…

Σε ότι αφορά τους ασφαλιστικούς φορείς (ΙΚΑ) υπάρχει ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ, το οποίο και αυτό θα γίνει προσπάθεια να διακανονιστεί άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο, ώστε η ΚΑΕ να πάει στο δικαστήριο έχοντας και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τα οποία θα είναι “όπλα” της για να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι αν η ΚΑΕ καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με το δημόσιο, ανοίγει ο δρόμος για να φτάσει πολύ πιο εύκολα στο επιθυμητό 60% και γι’ αυτό εκεί θα πέσει το βάρος σε πρώτη φάση.

 

To Top