ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο βήμα για μια καλύτερη χρονιά, μέχρι την επόμενη

Από φύση είμαι αισιόδοξος και αντιμετωπίζω τα πράγματα πάντα από την θετική τους πλευρά. Απεχθάνομαι την μιζέρια και την γκρίνια, την ματαιοδοξία και την άρνηση.

Κάθε χρονιά του ΑΡΗΣ μας, γίνεται καλύτερη , πιο ποιοτική , με χαρούμενα φινάλε. Η νίκη επί της ΑΕΚ, έκανε την προηγούμενη σεζόν  εντυπωσιακή , παρά τις τόσες στραβές εμφανίσεις κατά την διάρκεια της. Αυτό τον ΑΡΗ θέλουμε να βλέπουμε , αυτόν τον ΑΡΗ προσδοκούμε να δούμε στη συνέχεια.

–  Το πρώτο φιλικό έγινε για να αρχίσει ο προπονητής να σκιαγραφεί την ομάδα, των λίγων είναι η αλήθεια, ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών. Ήταν η ευκαιρία για να αποφορτιστούν οι παίκτες από τις συνεχείς προπονήσεις , να παίξουν ξανά με αντίπαλο , να κυνηγήσουν φάσεις , να αρχίσουν  να εφαρμόζουν τις οδηγίες. Μία απαραίτητη ανάσα , δίνοντας  όμως  τα πρώτα συμπεράσματα στον Μπούργος. Όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν την προπονητική σφραγίδα.

Κάθε άσκηση, κάθε κουβέντα στις μέχρι τώρα προπονήσεις παίρνουν σάρκα και οστά στον αγωνιστικό χώρο , ώστε να αρχίσει το μοντάρισμα της ομάδας. Κανένας δεν στέκεται στο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε. Μόνο μία ομάδα θυμάμαι που σε αγώνες προετοιμασίας έδιωξε τον προπονητή της, αυτή που δεν μπορεί να κερδίσει τον ΑΡΗ κάτι χρόνια και φέτος έχασε εντός, εκτός έδρας. Άραγε γιατί δεν έδιωξε κι αυτόν που έχει, αφού έφευγε πάντα ηττημένος σε επίσημα , μάλιστα παιχνίδια; Άβυσσος η ψυχή των άλλων. Τότε είχαν διώξει τον Παράσχο, έτσι για την ιστορία.

-Οι απαραίτητες προσθήκες θα δώσουν την εικόνα του ΑΡΗ τουλάχιστον μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Είναι δεδομένο ότι όσο γρηγορότερα φτάσει στην Αυστρία ο Γκρέι, τόσο η ομάδα θα παίζει με περισσότερα συστήματα. Χρειάζεται ο παίκτης που θα «λυτρώσει» τους υπόλοιπους με την ευκολία στο γκολ. Τον έχει ανάγκη ο Μπούργος για να καταστρώσει καλύτερα τα σχέδια του. Ο κεντρικός αμυντικός μαζί με τους κεντρώους που λείπουν ακόμα από το ρόστερ, είναι βήματα που πρέπει να γίνουν από τη μία , δεν είναι οι 100% απαραίτητοι για το παιχνίδι με την Γκόμελ.

Φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο που θα χαλάσει τις ισορροπίες. Η πρόκριση επί των Λευκορώσων θα δώσει τη δυνατότητα για ψάξιμο περιπτώσεων που χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια ή συζήτηση. Το θέμα είναι η ομάδα να έχει ολοκληρωθεί στα παιχνίδια που θα παίζεται η είσοδος στους ομίλους. Γιατί εκεί ανήκει ο ΑΡΗΣ. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλάζει την αίγλη της ομάδας και προσφέρει ευκαιρίες ομαδικών και ατομικών προσπαθειών. Έτσι δείχνει να πηγαίνει  το σχέδιο κι αυτό είναι σεβαστό. Αρκεί να φέρει επιτυχίες.

-Οι νέοι που απαρτίζουν την αποστολή έχουν την δυνατότητα να δουν και να μάθουν πράγματα που θα είναι οι εμπειρίες τους για να πατήσουν επάνω και να συνεχίσουν να προσπαθούν. Ο προπονητής βλέπει την πρόοδο τους και ποντάρει στον ενθουσιασμό που δείχνουν στις προπονήσεις. Το κίνητρο είναι μεγάλο και η ευκαιρία μοναδική. Το αν θα υπάρξει «ανέβασμα» κάποιου ή κάποιων μικρών στην πρώτη ομάδα το ξέρει ο προπονητής. Οι φίλαθλοι θα το ήθελαν για να ενισχυθεί η πίστη στα ταλέντα που υπάρχουν.  Στο χέρι τους είναι να αποδείξουν ότι μπορούν να  πετύχουν. Οι προσπάθειες τους είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθούν. Αναμένουμε την εξέλιξη τους και ευχή μας είναι να φτάσουν όσο πιο ψηλά είναι δυνατόν.

– Πέρσι τέτοιον καιρό «ψηνόταν» η υπόθεση Λάσκοφ. Εκ του αποτελέσματος δεν απέδωσε στους εμπνευστές του. Το -6 αποδείχθηκε λίγο για να σταματήσει τον ΑΡΗ και στο τέλος έχασαν αυτά που προσδοκούσαν. Για δείτε φέτος , με την καινούρια ηγεσία, μήπως υπάρχει κάποιο παράπτωμα που έρχεται από τις χρονιές του 1979-1980 , αν τα δελτία είχαν καμία τσάκιση που χαλούσε το ντοσιέ. Αυτό εύκολα επιφέρει την  ποινή των -15 βαθμών τουλάχιστον και ίσως έξι κεκλεισμένων των θυρών του «Κλ. Βικελίδης».

Μην αφήνεται δουλειές στη μέση παιδιά. Υπάρχουν παράγοντες που ωρύονται.

Μην τους χαλάτε τη μέρα. Αλλά είναι και το άλλο. Τελικός κυπέλλου λέει στη Νέα Υόρκη; Ενίσταμαι εντόνως διότι απαξιώσατε την Αυστραλία. Με τόση ομογένεια εκεί , οι θέσεις θα είναι sold out από τα Χριστούγεννα. Ανεξαρτήτως ομάδων. Στη Νέα Υόρκη δεν ασχολούνται με τη μπάλα. Από την άλλη αν φοβάστε τα επεισόδια η τρίτη λύση είναι η Γη του Πυρός. Εγγυημένα πράγματα. Δεν θα πάει κανείς. Εκτός φυσικά των αρειανών , για γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια μετακίνηση οπαδών, με αεροπλάνα και βαπόρια , που λέει και το τραγούδι.

 

To Top