ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο δείγμα θετικό, “περνάει” η φιλοσοφία του Ερέρα

Η εικόνα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τον Μπίρσοτ άφησε ικανοποιημένο τον Πάκο Ερέρα, κάτι απολύτως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν μόλις το πρώτο φιλικό για φέτος.

Οι “κιτρινόμαυροι” μπορεί να έδειξαν δύο πρόσωπα, διαφορετικά μεταξύ τους, με το καλύτερο να ήταν αυτό του πρώτου 45λέπτου, ωστόσο, το τελικό πρόσημο ήταν θετικό.

«Παίζουμε αρκετά με τη μπάλα πίσω στην άμυνα. Δεν το θέλω! Θέλω να έχουμε μέτωπο προς την αντίπαλη εστία και να παίζουμε χαμηλά, χωρίς σέντρες», επεσήμανε συνεχώς  στους παίκτες του όλο το τελευταίο διάστημα, ο 64χρονος κόουτς.

Αυτό που γνωρίζει πολύ καλά και θέλει να έχουν ως αγωνιστική φιλοσοφία οι ποδοσφαιριστές του, είναι πως η ομάδα πρέπει να είναι απόλυτα κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο.Δίχως να έχει την παραμικρή σημασία σε ποια έδρα αγωνίζονται και κυρίως ποιος είναι ο αντίπαλος.

Ο χθεσινός Άρης στο πρώτο ημίχρονο, δεν… σήκωσε τη μπάλα, αφήνοντας στην άκρη γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή.

Έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο, πάντα στο επίπεδο που μπορεί τη δεδομένη χρονική περίοδο, καθώς είναι αρκετά νωρίς για να δείξει έστω και το 50% του τι μπορεί πραγματικά να κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

Πλέον, είναι καθαρά θέμα δουλειάς να υπάρξει άμεση βελτίωση, καθώς είναι εμφανής ο τρόπος που θα πορευτεί η ομάδα ως προς την αγωνιστική της φιλοσοφία. Ενώ υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές, για να μετουσιώσουν απόλυτα σε πράξη την επιθυμία του Πάκο Ερέρα, με όσα φρόντισαν να δείξουν έως ένα βαθμό χθες.

To Top