ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο δείγμα θετικό! Φεστιβάλ γκολ στη φιλική ήττα (3-4) του Άρη από το Αμβούργο, με χρήσιμα συμπεράσματα

Φεστιβάλ… γκολ, φιλική ήττα (3-4) του Άρη από το Αμβούργο και χρήσιμα συμπεράσματα για τον Χερμάν Μπούργος στο πρώτο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής σεζόν, κάτω από αφόρητη ζέστη στο γήπεδο του Σοχάου της Αυστρίας.

Ο Άρης κρατάει ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, πιέζοντας ασφυκτικά ψηλά και να είναι καλύτερος στο χορτάρι από την Γερμανική ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο τραυματισμός του Ντουκουρέ και η αναγκαστική αλλαγή του, σε συνδυασμό με την δεδομένη κούραση, αλλά και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τον αντίπαλο του που χρησιμοποίησε δυο “φρέσκες” ενδεκάδες, είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

Στα συν το παραγωγικό πρώτο ημίχρονο του Άρη και η χρησμιποίηση αρκετών νεαρών παιδιών από τα “σπλάχνα” του Άρη. Στα μείον το γεγονός ότι ο Άρης είχε μετρημένες επιλογές και η ομάδα “φωνάζει” για την ανάγκη έλευσης παικτών, ακριβώς 20 μέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Πρώτη εμφάνιση και για τους Πίρσμαν (σκόραρε στο ντεμπούτο του) και Ντιόπ.

ΜΕ ΠΙΡΣΜΑΝ-ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Χερμάν Μπούργος επέλεξε έναν σχηματισμό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν στα άκρα της άμυνας με κεντρικό δίδυμο τους Μπράμπετς, Φαμπιάνο. Στα χαφ οι Ντουκουρέ, Γκαρσία, Ιτούρμπε και Μαντσίνι, ενώ στην επίθεση οι Πάλμα, Χατζηιωάννου.

ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, “ΒΡΟΧΗ” ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Άρης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3′ με τον Ιτούρμπε! Ο Παραγουανός πίεσε, έκλεψε την μπάλα και με όμορφο τελείωμα σκόραρε, ανοίγοντας… λογαριασμό (1-0). Ήταν η αρχή μιας… βροχής από γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Ο Άρης ήταν ψηλά στο γήπεδο, ο Κίτελ βγήκε από τα αριστερά, πάτησε περιοχή, έκοψε προς την καρδιά της άμυνας και ο Γκλάτζελ με προβολή ισοφάρισε σε 1-1 στο 8′.

Οι κιτρινόμαυροι με γκολ… καρμπόν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ εκ νέου στο 11′. Τρομερό λάθος από τον Ράαμπ, τον γκολκίπερ του Αμβούργου, που δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας όπως αναπηδούσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μαντσίνι το εκμεταλλεύτηκε, πίεσε, έκλεψε και σε κενή εστία έκανε το 1-2 για τον Αρη.

ΔΙΠΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΠΙΡΣΜΑΝ

Στο 22′ ο Άρης πλήρωσε μια αμυντική αδράνεια… Από μια βαθιά μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Άρη, ο Πίρσμαν δεν συνεργάστηκε καλά με τον Κουέστα και από την παρέμβαση του αριστερού μπακ των κιτρινόμαυρων, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 35′ ο Πίρσμαν πήρε το… αίμα του πίσω. Εκτέλεση κόρνερ από τον Μαντσίνι στο δεύτερο δοκάρι και ο Πίρσμαν με καρφωτή κεφαλιά βρήκε δίχτυα γράφοντας το 3-2!

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ

Τρεις αλλαγές για τον Άρη από τον Μπούργος στο ξεκίνημα του β΄μέρους. Ο Σιαμπάνης αντικατέστησε τον Κουέστα. Ο Παναγίδης μπήκε στη θέση του Χατζηιωάννου και ο Μαρμαρίδης αντί του Πίρσμαν.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ, ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΝΤΙΟΠ

Στο 54′ ο Άρης αναγκάστηκε να κάνει μια ακόμη αλλαγή, όταν τραυματίστηκε ο Ντουκουρέ και βγήκε από το παιχνίδι κουτσαίνοντας, με αποτέλεσμα να μπει νωρίς στη “μάχη” ο Ντιόπ κάνοντας το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙΑ

Μέσα σε δυο λεπτά, το Αμβούργο κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, εκμεταλλευόμενο το διάστημα που χρειάστηκε ο Άρης για να προσαρμοστεί στην αναγκαστική αλλαγή του Ντουκουρέ. Στο 58′ με τον Μάισνερ έκανε το 3-3 και στο 59′ το 4-3 με τον Αμαέτσι. Η Γερμανική ομάδα είχε μάλιστα και δυο δοκάρια σε αυτό το εκρηκτικό γι αυτήν διάστημα Στο 61′ με τον Οπόκου σε πλασέ μέσα από την περιοχή και στο 63′: μακρινό σουτ του Βούσκοβιτς, απόκρουση του Σιαμπάνη και μετά στο οριζόντιο η μπάλα!

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό. Πάνω-κάτω η μπάλα, με τις δύο ομάδες συνεχώς στην επίθεση, παίζοντας ανοικτά, με συνέπεια να δημιουργούνται συνεχώς φάσεις, ακριβώς όπως και στο πρώτο μέρος.

Μετά το 75′ μοιραία ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δυο ομάδες να αναλώνονται περισσότερο στα δυνατά μαρκαρίσματα, χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα (46′ Σιαμπάνης), Εμπακατά, Πίρσμαν (46′ Μαρμαρίδης), Μπράμπετς, Φαμπιάνο (69′ Χρυσόπουλος), Ντουκουρέ (55′ Ντιοπ), Ματέο, Μαντσίνι (71′ Ασλανίδης), Ιτούρμπε (63′ Χαΐροβιτς), Πάλμα, Χατζηιωάννου (46′ Παναγίδης).

ΑΜΒΟΥΡΓΟ (Τιμ Βάλτερ): Ράαμπ, Χάιερ, Σόνλαου, Μπιλμπίτζα, Μπένες, Γκλάτζελ, Κίτελ, Μέφερτ, Μούχαϊμ, Αμπρόσιους, Χάιλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μίκελ, Κένιγκσντερφερ, Ράις, Αμαέτσι (88′ Μέγκετ), Λάιντμπολντ (86′ Άντερσεν), Μάισνερ, Βάγκνομαν, Οπόκου, Ρορ, Ντέιβιντ, Βούσκοβιτς.

 

Το kritsimis jewellery είναι υποστηρικτής της αποστολής του PRESSARIS στην Αυστρία. 

Κάντε like στην σελίδα του Kritsimis Jewellery στο facebook (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και δείτε όλες τις καινούργιες συλλογές!

Μπορεί ηλεκτρονικά να «ταξιδέψετε» στη σελίδα στο ίντερνετ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και φυσικά

να επισκεφτείτε το κατάστημα μας Kritsimis Jewellery  (Γρηγορίου Λαμπράκη 190, Άνω Τούμπα)!

To Top