ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο δείγμα Πάρντιου και οι σκέψεις της συνέχειας

Η νίκη με 2-1 του Άρη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για τον Άλαν Πάρντιου ως προπονητής των “κιτρινόμαυρων”.

Η νίκη δεν έδωσε μόνο τους τρεις βαθμούς αλλά και την ελπίδα ότι η πορεία της ομάδας θα είναι ακόμα καλύτερη και από την περσινή. Ο τρόπος που ήρθε έδειξε ότι η ομάδα έχει ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ και παίκτες που είναι γεμάτοι πάθος και θέληση για το καλύτερο δυνατό.

Το πρώτο δείγμα από τον Άλαν Πάρντιου θα λέγαμε πως ήταν θετικό. Ο Άγγλος κόουτς έχοντας λίγες ημέρες στην ομάδα κατάφερε να δώσει στο ρόστερ αυτό που του έλειπε. Την αυτοπεποίθηση ότι είναι ικανοί να διεκδικήσουν τουλάχιστον έναν εγχώριο τίτλο. 0 61χρονος ξεκίνησε το ματς δίχως να προχωρήσει σε ολοκληρωτικές αλλαγές. Σε όλη την διάρκεια είχε το μπλοκάκι του σημειώνοντας ότι δεν του άρεσε στην διάρκεια του ματς αλλά και ότι θα ήθελε να συζητήσει με τους παίκτες του είτε στο ημίχρονο είτε σε κάποια διακοπή της αναμέτρησης. Είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία που ξέρει να ξεχωρίζει «διαμαντάκια» αλλά και να διαχειρίζεται άψογα μεγάλα ονόματα.

Στο δεύτερο μέρος θα λέγαμε πως έβαλε την δικιά του «πινελιά» στο ματς. Έβγαλε από το παιχνίδι τον Γκρέι που αποτελεί ένα φορ που κινείται μέσα στην περιοχή και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λουίς Πάλμα, με μοναδικό στόχο να «μπερδέψει» τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Ονδουριανός βασίζεται κυρίως στην άψογη τεχνική κατάρτιση αλλά και την ταχύτητα που έχει ως παίκτης. Έτσι, ο Πάρντιου τον πέρασε σε θέση «ψευτοεννιαριού» με στόχο να τρέξει στην αντεπίθεση «χτυπώντας» στους κουρασμένους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Χάρις σε αυτό το «τρικ», ο Άρης κατάφερε να κάνει την ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως είπε σε συνέντευξη του, το ρόστερ του Άρη είναι πλήρες και δεν χρειάζονται για αρχή κάποιες μεταγραφές για ορισμένες θέσεις. Η ομάδα, όπως είχε δηλώσει και ο μεγαλομέτοχος Θόδωρος Καρυπίδης διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ στην ιστορία του. Παίκτες αξίας που θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν στον κόσμο αλλά πρώτα από όλα θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν στον εαυτό τους.

Δεν είναι σωστό να λέγονται μεγάλα λόγια. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και η ομάδα καλείται να βρει τα πατήματα της έτσι ώστε να πραγματοποιήσει μία ανταγωνιστική χρονιά. Χρειάζεται μόνο δουλειά έτσι ώστε ο νέος κόουτς να μάθει τους παίκτες του αλλά και να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα.

To Top