Πρώτο φαβορί η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ!

Το μεγάλο φαβορί για τοπ χρυσό μετάλλιο το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας φαντάζει αυτή την περίοδο η Ελλάδα σύμφωνα με τις απόψεις των φιλάθλων. Η FIBA μάλιστα σημειώνει πως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της Εθνικής μας!

Παρότι δεν πρόκειται για επίσημο power ranking αλλά για κάτι αντίστοιχο που δημιουργείται μέσω των απόψεων του κόσμου, η Ελλάδα ανέβηκε τρεις θέσεις στη σχετική λίστα και πλέον για τις επόμενες 15 ημέρες θα βρίσκεται στην κορυφή (μέχρι να επανεξεταστεί η κατάταξη).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: «Η απώλεια ενός είναι κέρδος για τον άλλον. Ρωτήστε την Ελλάδα. Την ώρα που οι βασικοί αντίπαλοι χάνουν τους έμπειρους παίκτες τους, οι αντίστοιχοι της Ελλάδας επιστρέφουν. Αυτή μπορεί να είναι η χρονιά της Ελλάδας για να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Στη δεύτερη θέση είναι η Γαλλία, που μπορεί να έχει τον Τόνι Πάρκερ έχει όμως χάσει αρκετούς πρωτοκλασάτους παίκτες της (Ντιό, Νοά κ.α.), τρίτη έχει παραμείνει η Λιθουανία ενώ η Ισπανία των πολλών απουσιών έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση.

πηγή: sentragoal.gr

To Top