ΜΠΑΣΚΕΤ

Πτήση τσάρτερ μετά από περίπου 16,5 χρόνια! Η Λιθουανία, ο Σιγάλας και ο Νικητάκης

Ο Άρης θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ στη Λιθουανία για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του EuroCup κόντρα στην Λιετκαμπέλις (10/10, 19:00). Τελευταία φορά, που οι κιτρινόμαυροι ναύλωσαν πτήση για ένα ευρωπαϊκό ταξίδι ήταν πριν από 16 χρόνια και περίπου εννέα μήνες.

Κατά σύμπτωση ήταν και πάλι στη Λιθουανία για ένα παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας, που έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2007, για την Ευρωλίγκα.

Ο Άρης, με προπονητή τον Αντρέα Ματσόν, είχε ηττηθεί από τη λιθουανική ομάδα με 77-66, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Ο Μάικ Γουίλκινσον με 18 πόντους, ο Τζερεμάια Μάσεϊ με 17 και ο Τερέλ Κασλ με 13 ήταν οι παίκτες, που ξεχώρισαν για τους κιτρινόμαυρους. Στην ομάδα του Κάουνας έπαιζαν εκείνη τη χρονιά ένας πρώην κιτρινόμαυρος, ο ΝτεΧουάν Κόλινς, αλλά και ο Χάνο Μότολα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Άρη την επόμενη σεζόν (2007-08), με προπονητή τον Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο Γιώργος Σιγάλας συνδέει τις δύο διαφορετικές εποχές, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2006-07 ήταν παίκτης του Άρη και μάλιστα σ’ εκείνες τις αναμετρήσεις είχε κληθεί να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και τον θηριώδη Αμερικανό, Τανόκα Μπέαρντ, έναν από τους καλύτερους ριμπάουντερ της διοργάνωσης και σήμερα είναι άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη.

Μέλος της ομάδας ήταν φυσικά και ο φροντιστής, Γιάννης Νικητάκης, ο οποίος παραμένει στο σταφ των κιτρινόμαυρων.

To Top