Πτώση για Τσιτσιπά, σταθερά στο Νο.6 η Σάκκαρη

Μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ αμετάβλητο έμεινε το Top 10 των γυναικών.

Με την παρουσία του στον τελικό της Σανγκάης, ο Αντρέι Ρούμπλεφ επέστρεψε στο Top 5 (+2), με αποτέλεσμα την πτώση του Χόλγκερ Ρούνε στο Νο.6 και του Στέφανου στο Νο.7.

Σημαντική ήταν και η άνοδος του νικητή του Shanghai Masters Χούμπερτ Χούρκατς, που σκαρφάλωσε από το Νο.17 στο Νο.11.

Σε ό,τι αφορά το Race, ο Ρούμπλεφ αναμένεται να κλείσει το πέμπτο εισιτήριο για Τορίνο και από εκεί και πέρα θα γίνει μάχη για τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια. Ο Τσιτσιπάς έχει το προβάδισμα όντας στο Νο.6, όμως υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι βαθμοί ως το τέλος της σεζόν και σίγουρα θα πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο ATP Finals (12-19/11).

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη έμεινε στο Νο.6, έχοντας ουσιαστικά ολοκληρώσει τη σεζόν της στη Ζενγκζού. Θα ταξιδέψει, πάντως, ως αναπληρωματική στο Κανκούν για το WTA Finals (29/10-5/11) και θα περιμένει μήπως γίνει κάποια απόσυρση της τελευταίας στιγμής. Ζαμπέρ, Μούχοβα, Βοντρούσοβα και Ριμπάκινα, άλλωστε, αντιμετώπισαν τον τελευταίο καιρό προβλήματα τραυματισμών.

Το Top 10 παρέμεινε αμετάβλητο, ωστόσο μεγάλη άνοδο (+5) σημείωσε η νικήτρια της Ζενγκζού Τσινγουέν Ζενγκ, που είναι πλέον στο Νο.19 (career high).

To Top